En sån dag

Dagen började som den slutade. Lite lustigt i sig.
Klockan sju stod jag utanför Snerikes imorse i mörkret. I snön på fönsterbläcket hade nån skrivit Sven suger k*k. Sen kom Frida och jag fick skjuts till tentan. Jag är glad att det är över, att ångesten inte längre flåsar mig i nacken.

Sen var det hem och sova och packa. Slänga mat och sopor och plocka undan lite. Sen till Snerikes igen för att möta Frida. Återigen mörkt och samma budskap i snön. Men lugn i sinnet blev det förfest och vin. Vi juristerna, som de flesa var tjejer och killarna som var ingenjörer.

Lite för mkt vin, men timmen var ung. Timmen var fortfarande ung när jag kom hem efter en tripp till McDonalds efter förfesten. Jag ska trots allt upp 06.00 imorrn för andra dagen i rad. Ewa (mors vän) från eniro ringer och dessutom och kollar så att jag är vaken.

Jag ska hem imorgon. Det känns alldeles alldels ljuvligt.


Anar jag kannibalism på femman?

Hahaha.

Efter bonden bytte jag över till kanal 5 och Roomservice var just slut och då säger speakern:

Nu i sjukhusserien Hearland letar kirurgerna efter en lever.
(Paus)
Ja, vem gör inte det? (I suktande ton)

Just chillin

Det blev inga böcker och bruna bönor till middag. Om en timme är det bonden och sen sängen för korsordslösande. Man ska vila sig i form inte sant?

Självgod bara förnamnet

Jag har äntligen läst ut en bok skriven av en självgod jävel. Varje kapitel börjar med inledande anmärkningar. Anmärkningar är ett negativt klingande ord, hygienlösa restauranger får anmärkningar. Den självgode författaren har således anmärkningar på allt som tidigare sagts av andra.

Dessutom hänvisar han till sig själv både i löpande text och fotnoter!!

Ska bränna boken efter tentan.

Bruna bönor och mjölk

En ny burk aromat på Willys 11.02 kr är billigare än en påfyllningspåse på Ica supermarket 12.50 kr. Tänk vad man lägger märke till saker när man handlar för sina egna (som är lånade) pengar.

Lade även märke till att jag har ett blått pennstreck på kinden.


Usch hörni...

... Jag är nervös inför min tenta som är i övermorgon. Jättenervös. Den är åtta på morgonen långt bort. Jag måste gå härifrån före sju. Gud, när måste jag kliva upp då egentligen? Jag funderade ett tag på att ta en taxi, men om jag går blir jag ändå pigg. Kanske ska jag dricka kaffe för första gången nånsin och hoppas på en riktig "tripp".

Men sen får jag åka hem iaf, på fredagmorgon kl 07 går tåget. Jullov. Jag har nog aldrig längtat så mkt efter jullov.

Det är bara att se glad ut

Jag har visst råkat köpa två stickade tröjor som det är handtvätt på. Jag vågade inte köra dom i maskin, så jag la dom i badkaret med lite sköljmedel så att dom skulle lukta gott. Sen imorse när jag skulle duscha ser jag att det är en svartlila rand längs hela badkaret efter tröjorna.

Så jag fick ställa mig och skura och trycka och gnida för att få bort den ingrodda smutsen/färgsläppet. Jag använde fönsterputs. Det är hur starkt som helst, man blir nästan hög på ångorna. Men det är det värt för smutsen ger vika den också.

HP är läskig

Jag har just sett senaste Harry Potter filmen på datorn. Jag tyckte den var läskig. Jag är i och för sig en fegis, speciellt med tanke att filmen har 11-års gräns. En gång hoppade jag till så datorn hamnade på sniskan, och jag fick slå av ljudet åtskilliga gånger för att minska på skräckkänslorna. Det är ju alltid musiken som skrämmer.

Nu ska jag dock sova. Martin har främmande, så det känns lite ensamt, vi brukar alltid lägga oss samtidigt. Men det är trevligt med lite sorl. Hemma sov jag alltid som bäst mom and dad hade partaj.  

Min skalp gör ont

Jag slog huvudet, eller snarare slog jag mig där pannan möter hårfästet. Jag slog mig i en kant, hårt. Det gjorde helt otroligt ont, så jag kände för att börja grina. Därför gjorde jag det. Det kändes lite bättre då. Jag är visst som en bebis.

Martin blåste och sen gick det över. Men idag, idag gör det ont. Jag har fått en bula och ett rött märke. Och så fort jag ska borsta håret, sätta upp håret, tvätta håret, göra-nånting-med-håret så gör det ont och jag råkar såklart komma åt där hela tiden.

Nån som behöver en tomte?

Ända sen jag flyttade har jag blivit mer lik min familj. Jag använder ord som min farmor "klämmig". Jag skrattar som min pappa, lite tomteaktigt HÖ HÖ HÖ HÖ. Och jag gör gester som min mor, mer än nånsin.

Just nu lyssnar jag på Rolling Stones, min fars idoler. Jag kommer på mig själv att tänka, jädra bra det här, bra jam och så skrattar jag lite åt mig själv HÖ HÖ HÖ HÖ.

Gamla ska inte köra bil

Jag såg just ett gammalt par komma ut från dörren bredvid. De stödde sig dels på varandra och dels på varsin krycka. De stapplade sig sakta fram mot en bil. Jag hör mig själv säga, varför går dom till en bil? Nån av dom ska väl inte KÖRA bil?

Gubben sätter sig bakom ratten, efter tio min startar bilen. Förstår att det kan ta tid att få in kryckor, få på sig bälte och hitta gaspedalen.

Ompröva gamlingars körkort. Det är inte kränkande för dom, det är en säkerhet för alla andra. Blå regering, fixa! Gör nåt vettigt, for once.

Haha, det är nog det sista uttalande som har gjort att några i klassen kallar mig för "en röd jävel"

Bisarra tankar

Jag har stått och diskat alldeles nyss. Skulle jag en dag bli så rik att jag kunde ha tjänstefolk, skulle jag hellre ha en kock (jag älskar att äta, men hatar att laga och att se mat lagas) än en hushållerska. Och då kom jag på hur man enkelt skulle kunna få mig att spy. Var jag med i Fear factory och det kom upp, skulle jag totalvägra. Hellre skulle jag dricka en mixad blandning av galla och mjälte.

Vi har bara en diskho, och när man diskar så kommer det ju matrester i slasken, men man diskar och låter det ligga kvar. Att äta det som man sen tar upp ur slasken och slänger, det skulle vara det värsta!! Jag får kväljningar jag bara tänker på det.

Tentatajm

Nu är det tentatider minsann. Om 7 dar smäller det. Jag är nervös, men har inte hets. Den kommer väl den också. Jag är nog emot terminstenta. Det känns som nationella prov. Ett tillfälle att visa allt. Tilläggas ska att nationella prov har jag alltid haft svårt för.

Annars då, jo jag försöker komma på lite bra partiga låtar att ha med på en skiva. Tipsa tack! Det blir korv stroganoff till middag och lite Yttrandefrihetsrätt till desert. Mitt liv känns inte så spännande just nu. Men det är ju bonden ikväll igen iaf!!



Som Karlsson på taket

Idag stod det köttbullar på menyn. Färdigköpta mamma scan köttbullar som legat i frysen en evighet. Jag gillar att ha saker i frysen. När man väl tar fram det för att äta och ser utgångsdatumet känns det som att man lurat tiden.

Martin gillar inte färdigköpta köttbullar. Först skulle han bara ha sex, men jag gav honom åtta. Själv stekte jag 18 st till mig själv. Jag älskar köttbullar! Färdigköpta som hemlagade. Jag åt såklart inte alla, 3 st blev det kvar.

Oljud så in i...

Det kom en lapp i brevlådan. Jag ska renovera mitt badrum, hantverkarna kommer behöva bila i golvet. Jag ber om ursäkt för det ljud detta kan komma att orsaka.

Denna lapp kom såklart från hon ovanpå. Vars badrum ligger exakt ovanför vårt. Imorse kom oväsendet igång. När någon bilar i kakel då låter det, kan jag lova. Jag var tvungen att hålla för öronen när jag kissade, jag fick borsta tänderna i köket och jag vågade inte stå under någon lampa nånstans i lägenheten för jag var helt övertygad om att de skulle rasa ner och knocka mig.

Så jag flydde. Blev lite arg när jag stod utanför dörren och skulle låsa. Då lät det mycket mindre. Det var ju själva fan att oljudet skulle centreras till just för vår lägenhet.


Fördel med att bo själv

Jag kan ha kommit på den största fördelen med att bo själv (dvs utan familj). Jag kan obehindrat ta en dusch när jag kommer hem från en utekväll. Och det är ju verkligen en sanitär angelägenhet!

Ofta har man ju linne eller klänning på sig så man är barärmad. Sen tar man i alla människor, som är svettiga, inte har tvättat händerna på ett dygn, man trycks upp mot baren, mot väggar. Jag känner mig alltid så äcklig när jag kommer hem och tycker synd om sänglakanen som ska inhysa mig en hel natt.

Livin la vida loca...

...med Ricky Martin spelade dom på nationen igår. Vad har hänt med Ricky? Jag gillade alla hans låtar, väldigt dans- och nynnvänliga.

Igår hos Karim blev det julbord a la student. Men det viktigaste var där, vörtbröd, korv, köttbullar, potatis och all fisk för dom som gillar det. Sen var det julmusik med the rat pack (dean martin, frank sinatra, sammy davies jr), väldigt trevligt. För att passa det temat så är alla mina bilder från gårdagen i svartvitt.

Sen ute på stockholm nation spelade dom låten höj händerna för stureplan, vår kära stadsdel. Jag skrattade ganska gott åt det, stockholmare har ingen självdistans, men det var ett tappert försök.




1. Min basgrupp med en mordisk Joel
2. Kylskåpspoesi efter några glas
3. Sofia o jag

Appreciationgroup till C. Berg

Imorse (ha, knappast) idag snarare vaknade jag 12.01. Det hade med en minuts marginal redan blivit eftermiddag. Men det var skönt, speciellt med tanke på att det blir utgång ikväll.

Igår såg jag på Idol eftersnack. VIlket skämt det på programmet var! Det har ju ändå sänts hela hösten och man hade ju trott att de fått lite vana av direktsändtv. Ha, inte då. Doreen snubblade på orden hela tiden och Hanna Graaf pratade horribel engelska och intervjuerna var mest en massa skrik där den som intervjuades inte fick en syl i vädret. Sen popp, utan förvarning bröts det och prgrammet var slut.

Doreen (efternamn okänt), Hanna Graaf, Carolina Gynning och Carina Berg var i bild samtidigt och jag körde lite rating på dom. Carina Berg är ju helt klart finast! Håret, kindbenen och hyn, wow! Munnen lite minus, men det gör ändå inget. Dessutom är hon så karismatisk så det bara sprakar!

Okej, nu blev det här ett hyllningsinlägg till Berg. Undrar om hon har en appreciationgroup på facebook jag kan bli medlem i?

Medelhavkänslor

Igår var det 10 grader varmt här. Nästan som man inbillar sig lite Medelhav. Tills vinden tog tag i kinderna och fick dom och knottra sig, då var man på Arktis. Det är en sån rå kyla här. Jag vill ha snö! Varje gång jag pratar med mamma säger hon, ja här är det snöstorm och har varit senaste sju dagarna!

Igår var det två veckor till min tenta. Idag är det två veckor tills jag kommer hem. Idag är det också fredag och idol grande finale!

Allt är relativt

Jag har ofta leggings på mig nu. Matchat med linnen som kanske inte alltid är dom längsta, men jag bedömer att det funkar. Det är skönt, som när man gick på dagis och hade tights. Jag hade många tights och visste inte vad jeans var förrän jag började tvåan. Och nu är dom tiderna tillbaka!

Martin brukar säga, du man ser din stjärt!
Jag som tror han är sugen lite kuttrasju säger ah, gör man?
Jo, den syns ganska väl.
Mmm, du sa det älskling..!
FRIDA, DU KAN INTE GÅ UT SÅDÄR! HELA DIN STJÄRT SYNS OCH DU SKA INTE TRO ATT DET BLI NÅ BÄTTRE BARA FÖR ATT DU HAR EN TJOCKARE SORTS STRUMPBYXOR PÅ DIG!

Mitt leverne är avslöjat

Imorse gick ner med soporna. Det jag slängde var en pizzakartong, en kladdkaka kartong och en ölflaska.
Emelie frågade mig på väg hem från skolan, men Frida ska du inte börja träna snart?

Det är läskigt med tillfälligheter.

Broken

Jag slog just sönder Martins favorit ölglas. Har ytterst dåligt samvete. Det är tur att jag har på mig hans kofta så ser det ut som jag hedrar honom när han kommer hem. Jag tog på mig koftan innan iofs. Det var som att jag visste att något skulle hända.

Jag förstår egentlig inte hur det det gick sönder. Jag satt in det i diskmaskinen och stänger luckan. Kras säger glaset. Fan säger jag. Jag hoppas han tror på min version. I värsta fall kan jag please forgive me utantill, så den får vara mitt ess i rockärmen.

För att jag ska må bättre. En bild på min nya stövlar:


Dagens outfit

image34

Tofflor: Gosiga
Kofta: Martins
Linne: För kort
Leggings: Favoriter
Ansiktsmin: Ytterst koncentrerad

Jag skickar in bilden till Elin Klings blogg och hoppas på att vinna veckans outfit och få en sminkbox från L'oreal. Wohoo, jippi..!


Engelska ord på A

Jag skulle kunna berätta om att klockan tolv idag var all agony, anguish och alla andra ångestladdade ord som börjar på A i engelskan över. Men jag vill inte prata om det. Allt är bra nu.
Jag ser fram emot en kravlös kväll i tvättstugan, framför tvn och i sängen.


A lonley night home

Jag har pratat med mor två gånger ikväll, bägge gångerna väldigt länge. Bägge gångerna om väldigt intima saker. Jag var tvungen och breefa lite för Martin och hans kompis Johan som är här. Jag tror de båda blev lite generade över min mor. Men det är sån hon är, tack för det!

De gick ut på krogen. Jag kände mig ensam och satt på tvn. Bara det blir ljud och ljus känns det som det är nån där och den kvällsliga tystnaden blir inte lika uppenbar. Jag är så sugen att gå ut. Men dom skulle ju ha boys night out och jag hittade ingen villig tjej.
Dessutom måste jag må bra imorrn, eftersom det ska göras underverk med min premoria.

Johan var inne på sin facebook förut, så jag kikade runt lite där. What a jungle! Man tittade på nåns profil, såg dens vänner, kände igen nån, klickade vidare till dens profil, såg en ytterligare vän, klickade sig vidare and it went on and on and on.

Betyder detta att jag känner mkt folk eller att varenda jävel helt enkelt har facebook?

Julmarknad

Jag bakade chokladbollar. Eller baka är väl ett lite för pretentiöst ord. Jag gjorde chokladbollar. Receptet på Ica.se sa att svårighetsgraden var medel. VA?! Det är ju hur lätt som helst att göra chokladbollar.

Jag hade inge pärlsocker så jag till Kvarnen, en galleria typ, där Ica ligger. I gallerian var det tydligen julmarknad. Barn grinade för att de blev tvingad av sina mödrar att sitta i tomtens knä, pensionärer försökte sälja sina hantverk (när alla gamla dör och den nya generationen typ våra föräldrar är gamla, då kommer det inte finnas hantverk längre. Iaf inte om alla era föräldrar är som mina).

Några sålde pepparkakshjärtan. På ett hjärta stod det Lasse <3 Kim. Kim är en kille för mig. Ett böghjärta. Väldigt fint och modernt. Jag blev glad.

Chokladbollar

Idag ska jag plugga. Jag måste. Men jag vill hellre julpynta, lyssna på Carola och baka chokladbollar. Jag är så himla sugen på chokladbollar! I mammas gamla receptbok hemma står det gamla ordet för chokladbollar. Det får man inte säga längre.


RSS 2.0