Sov gott

Jag har fått lite banningar för att jag plagierar. Därför tänker jag nu prata om Martin.

Mr Martin kommer hem hit imorrn till mig. Till hushållet. Det ska bli trevligt.
Han fyller år på onsdag. Presenterna är klara. Dålig vecka att fylla år bara. Jag har ganska mycket att göra. På lördag planerar jag för lite födesedagsfest. Jag blev sugen på sprit ikväll när jag såg in i barskåpet. Barskåpet som inte töms.

Det enda jag dricker där är Hypnotic och den är så dyr så jag snålar. Jag älskar Hypnotic. Det är sommaren 2005 och 2006. Sommarfylla. Sommarfylla i ett turkost glas.

När Emelie kommer tillbaka från sin världsturné måste hon jag diskutera den bästa sommaren. Jag tror det är 2005, hon tror 2004. Emelie, if you read this: Exakt när kommer du till Sverige igen? (Samt: Jag är glad att ingen stoppat på dig knark och att du inte blivit satt i thailändskat kvinnofängelse. Som Nicole Kidman i Bangkok Hilton).

Nu mår jag lite dåligt. Dags å avsluta med goda minnen. Sommarfylla i ett glas.

Gammal mat som var ätbar

Jag är en sån som är livrädd för gamla matvaror. Går skinka, mjölk ut samma dag som jag tänker äta det slänger jag det istället.

Idag skulle jag ha en gräddfil till min middag och jag orkade inte gå på dyr-Ica. Jag fattar inte, vad man än handlar går man därifrån skinnad. Köper fem basvaror, kassen känns typ tom och ändå blir det alltid över 150 spänn. Är det kassen dom tar så mkt betalt för?

I alla fall så hade jag en gräddfil som gick ut 25 mars. Idag är den 29. Fyra dar. Hu, så länge. Jag hörde med Emelie, med Martin och mamma. Alla sa samma sak. Fjant Frida, det är bara å äta den är ju oöppnad och har stått i kylen hela tiden.

Så jag åt. Än så länge har jag inte fått maginfluensa. Men det behövdes ändå 3 oberoende källor för att övertyga mig.

Att föda barn

Jag har inte varit ute på hela dagen. Inte fått nån form av frisk luft.
Fast i och för sig. Jag hade balkongdörren lite på glänt förut. Det kanske gills?

Jag råkade se barnmorskorna förut. Under förlossningen satt jag bara och kväljdes och tänkte aldrig, aldrig barn för mig. Men sen när dom la det skrikande knytet på mammans bröst och pappan började grina. Ja då började jag såklart också grina. Och vips så var det bara fint och gulligt. Ett nytt liv. Så jag ångrade mig.

Det är nog därför folk skaffar fler än ett barn. Dom ångrar sig. Glömmer all smärta så fort lilla barnet skriker. Tur att det är så i alla fall. Annars skulle befolkningsmängden börja dra sig neråt. Rejält.

Jag hörde på radion att några forskare i USA gjort en studie om förväntningar inför förlossningen. Och många procent underskattade smärtan och trodde det skulle göra mycket mindre ont och ville inte ha nån bedövning alls. Vilka dårar. 

När det är dags för mig ska bedövningsskåpet vara fyllt till bredden och lustgasen ordentligt förberedd. 

Zappande

Igår hade jag fullt upp med att se Timrå- Hv, Så ska det låta, Lets dance och Man on fire samtidigt.

4 saker i huvet

Så ikväll har jag varit på föreläsning mellan 16-18, sen kom jag hem och värmde på lite tacos och åt.
Sen 19 såg jag Modo-Timrå på datorn och kl 20 blev det problem för då började Anna Pihl, men då såg jag på båda där ett tag. Sen blev det 2-2 i matchen och jag går och tar på mig pyjamasen, upprymd. Timrå är med i matchen igen.

När jag kommer tillbaka står det 4-2? What? Då har himla Modo gjort 2 mål på 40 sek. Då stängde jag av.

Jag tror jag ska gå och lägga mig nu. Jag har massa i huvet, eller det är tre skolsaker plus en packlista.

Jag tar en paus

Jag sitter på juridiska biblioteket, eller jag sitter mest inte. Utan springer mest runt och letar och hämtar böcker. Ologisk ordning här. Oeca-c, men det är i bokstavsordning så oeea-c kommer efter. Men oeea-c(U) står först i hyllan. MÖÖÖÖÖ!

Men nu har jag hittat iaf. Det tog 2 tim. Nu ska jag kopiera också. Jag hoppas jag kommer ihåg det snälla vaktis lärde mig sist. Jag är inte här så ofta. Men idag behövde jag se lite folk kände jag. Alla är så uppklädda och snofsiga och alla har så stora glasögon. Större än Grynet. Det är säkert spegelglas i också.

En bok är från 1930. Hur kan det ens vara relevent idag när dom vill att vi ska köpa ny lagbok varje år och titta efter uppdateringar på Internet, "rättssystemet ändras ständigt".

Bladen i 1930 boken gick sönder när jag bläddrade. Så nu försöker jag byta sida genom att blåsa upp sidorna, för att undvika ytterligare slitage.

Vilken torftig dag jag har haft



Jag har alltid tyckt det gått bra att vara ensam. Spendera tid med mig själv har alltid gått  bra. Men det är verkligen bara okej att vara ensam om man får välja det själv. När man är tvingad till det är det så tråkigt. Och jag kan inte vara med mig på själv på samma sätt som förut.

Numera tänker jag för mycket. Så jag blir ett jobbigt sällskap. Enligt psykologer ska man inte lägga energi på sånt man inte kan kontrollera. Det finns en zon utom kontroll och den ska man låta bli att ägna hjärnverksamhet åt. Man ska istället bara fokusera på det man har inom kontroll, som man kan styra över.

Sen jag träffade och flyttade ihop med Martin kan jag inte vara själv längre. Att göra saker med honom, min bästa vän, är ju så mycket mer underbart. Varför vara ensam när man kan göra allt tillsammans och göra det vardagliga roligt och det festliga roligare.

Enligt psykologer ska man också skriva av sig varje kväll innan man somnar. Rensa hjärnan för att kunna somna fortare. Ett råd jag har följt nu i alla fall.


Svenska folket är bra

Mohahaha. Svenska folket gillar inte Linda B.

Linda B vill förresten vara Carola. Hon sträcker armarna i luften som Carola, tittar uppåt med drömsk blick som Carola. Sluta härma Carola, himla människa.


Titta mina skärsår

Haha, nu verkar det som på rubriken att jag skurit upp hela armarna.

Jag skar mig på kökskniven (och dom säger att IKEA knivarna är slöa? Hade det varit en Jamie Oliver super knife, så hade min tumme varit long gone nu).
Okej, så det var klantigt. Men det blödde och det sved, jättelänge.

Sen skulle jag på bolaget och köpa nån öl till Martin som en överraskning efter tentan. Det finns en kvar på hyllan, längst in, så jag sträcker mig och ska skynda mig att ta den. Sen skär jag mig på andra handens pekfinger och börjar blöda. Det var alltså ett utställningsexemplar som satt fast i nåt vasst! 

Till saken var att jag var där 18.55 och väktaren stirrade stint på mig hela tiden. Så då fick jag fråga en anställd efter ölen och han springer in på lagret och är borta hur länge som helst. Så där står jag med ymnigt blödande pekfinger och en vakt som vill kasta ut mig på ett bolag som stänger inom 2 min.

Sen skulle jag skära grönsaker till middag. Det gick ju inte, speciellt tomaterna var illasinnade för saften brände som attan i mina småsår.

tumme  pekfinger = invalid på bägge händerna


hinner jag?

Men gud, det var helt sjukt dyrt. 225 kr. Okej, jag tänker inte hella vara spontan när jag blir ruinerad på köpet. Bandyfinalen borde väl sändas på tv?
Nu hinner jag inte på bolaget heller. eller kanske om jag springer.

X och Y.

Martin har mattetenta. Ni vet tenta som består mer av bokstäver än siffror. När det är så då är det per definition svår matte. Jag är dålig på matte, verkligt dåligt. Men ekvationer och andragradsekvationer var det jag förstod bäst. 

Jag är sugen på alkohol. Jag tror jag ska springa på Ica och köpa fruktsoda. Jag kanske hinner på bolaget också. Imorrn blir det Schlagerkväll här. Och jag är lite sugen att gå på bandyfinalen. Det är nog utsålt. Jag som aldrig är spontan. När jag väl är spontan kommer det alltid något ivägen. Som slut på biljetter tex.


Läropengar, sa mamma

Jag ska nu fortsätta vara ett tjat. (Det är en som tjatar). Jag ska tjata om tågbiljetter. Men jag ska ta det snabbt för det är deprimerande och tar jag det inte snabbt så kanske jag slår sönder nånting som jag nästan höll på att göra imorse när det uppdagades.

Jag och Martin bokade biljetter för längesen, dvs 3 månader sen, härifrån till Sundsvall. Vi var väldigt förutseende. Nu på onsdag skulle vi fara till Svall för att på skärtorsdagen ta bilen till Åre. 95 kr fick vi betala.
Martin far nu istället hem imorrn, men jag åker som planerat och Martins kusin skulle ta hans biljett.

Idag sex dagar innan avresa hämtar Martin ut biljetterna.
Vi har bokat fel. Vi har bokat från Sundsvall till Uppsala. RIV BILJETTJÄVLARNA* skrek jag. Plus en massa andra fula ord som inte ska återupprepas här.

Hade vi hämtat ut dom igår, dvs 7 dar före, hade vi kunnat få pengarna tillbaka. Nu fick jag istället köpa en ny rackarns rackarns dyr biljett till Sundsvall på onsdag.
 

*Biljetterna är inte rivna. Vill nån ha dom Sundsvall -Uppsala 18.10 avgång, 19 mars. Varsågod, jag tål inte se skiten.

Vad blir det idag?

I tisdags var glädjeämnet att vi kunde se Timrå-Modo på datorn.
I onsdags var det att jag hittade choklad, apelsinkrokant, som jag kunde äta.
Igår var det att det fortfarande fanns apelsinkrokant kvar.

onsdag

Idag hade jag ställt klockan på 9, men jag låg och drog mig till 10. Jag tycker det är viktigt att ligga och dra sig och jag vill göra det minst 1 gång i veckan. Bara ligga i sängen och tänka på ingenting, och vara alldeles i sin egen värld. Sen var det dags och tvätta också så jag låg väl lite längre bara för att jag inte orkade gå ner också.

Annars då? Jo, jag har lämnat in mina favoritklackisar på omsulning och omklackning. Det var dyrt. Jag tror jag råkade gå till det dyraste stället. Och jag tänkte innan säger han att det kostar mer än 200 säger jag några väl valda ord och går därifrån.

Okej, sa jag istället och lämnade ifrån mig skorna. Jag har ingen integritet, ingen karaktär. Men jag har snygga skor att hämta imorrn.

På tåget

På väg hem hade jag min bästa tågresa nånsin.
* Åksjuketablett, check, så jag mådde bra hela vägen. Jag kunde tom läsa utan att känna kräkset i gomseglet. (Läste tidningen Hallå Eniro när jag var hemma och vet nu vad gomsegel är för något).
* Varmt på tåget, check, kunde sitta barärmad?!
* Tyst avdelning, check, fantastiskt när det inte piper och låter om folks telefoner.
* Roliga personer, check, små fotbollsgrabbar som surrade om fotboll i 2 tim och 40 KONSTANT. Jag kan numera allt om spansk, italiensk, holländsk, engelsk och svensk fotboll. Även allt om svensk knattefotboll. Länge leve Aroscupen i Västerås.

Hem var det inte lika kul. Då var det bara åksjuketabletten och tyst avdelning som var uppfylld. Varav åksjuketabletten inte fungerade och tyst avdelning blev tråkigt då den bara bestod av verkligt tysta pensionärer med bok.

Lite mer om SJ

Jag skulle då boka resa hem. Sista minuten. Exakt 13.09 är jag beredd för att det inte ska ta slut. Finns ej står det. FINNS EJ?! Då provar jag att boka vanligt. Finns. 552 kr. VA?! För en resa? Jag brukar få både vägarna för mindre än det.

Lite historik innan jag fortsätter för att ni ska förstå mina aggressioner: Alltså har SJ tagit bort sista minuten platser, förut när det inte fanns sista minuten så fanns det inte "vanliga" biljetter heller. Och dom kan ju inte ha tagit slut eftersom jag suttit exakt 13.09 och lurpassat.

Så jag hämtar mobilen och ringer SJ numret. Och jag är arg. Och jag tänker att jag har själv jobbat på Eniro jag vet vad hemskt det är på med otrevliga människor som ringer, jag vet hur det kan förstöra en hel dag och att det krävs 15 trevliga för att man ska glömma 1 otrevlig.

Men det struntar jag i. Jag vill vara otrevlig, jag vill ge SJ-människan en dålig dag. Det förtjänar dom! 4 min väntetid. Perfekt. Så jag förbereder en monolog, med otrevliga, fula ord och en högljudd hetsig röst. Jag vill gå in för att såra.

Samtidigt sitter jag och kollar på Internet och provar att söka nya resor och då helt plötsligt får jag en resa för 332. Fortfarande svindyrt. Förut kostade det alltid under 280. Men acceptabelt. Så jag bokar, lägger på.
Så tur för dig på SJ som hade svarat, du slapp få din dag förstörd. Men bara knappt, mycket knappt.


Rent hus

Förra veckan började jag se på Rent hus. Jag mådde dåligt. Så dåligt att jag tog fram en städtrasa och dammtorkade varenda möbel och yta i vardagsrummet, samtidigt som jag grämde mig över den äckliga ensamstående stackars mannen.

Igår var det värre. Igår var det en hel familj med små stackats oskyldiga barn som levde bland smådjur och bakterier och sjukdomar. Gud, jag blir så upprörd! Äckel,äckel,äckel hela högen. Då är jag iofs Jungfru och vi är pedanter, men ändå äckel,äckel,äckel.

Idag kommer Martins familj. Vad jag gör närmaste timmen? Dammsuger, bäddar, diskar bort och rengör handfatet.

När jag berättade för en i min basgrupp (dom var här igår) att jag skulle hem och städa lite för svärföräldrarna kom så sa hon, men det behövs ju inte det var ju så fint så. Ha-ha. Jag tycker verkligen om henne nu. Väldigt observant flicka.


helgplaner

Igår var jag utomhus för första gången på flera dar efter min soff-liggar och krya på sig period. Solen hälsade mig, vilket vi tackar för. Sen när jag kom hem var jag tvungen att ligga igen några timmar för att vila upp mig efter den friska luften. Tur att man kan göra så många saker liggande!

Sen bjöd jag hit tjejerna på lite fika för jag orkade inte gå ut igen och det var så kul att dom kunde komma hit istället. Jag hoppas jag inte smittar ner dom nu.

Jag känner att min vardag är lite tråkig nu. Därför är det tur att jag far hem på fredag (igen) för pappa fyller år, så det blir roligt! Fest hos faster på fredan och jag har önskat casinot på lördagen! 

Jag har lite problem med tågen bara. Bajs-SJ har gjort om sina sida och sen dess tycker jag biljetterna har blivit svindyra och det finns typ aldrig några heller. Men imorrn måste jag boka exakt 24 tim så hoppas det bli billigt då och att det finns nån över huvudtaget.

LB som i larvig barnrumpa

Slå upp ordet mediakåt i SAOL. Och där är en bild på Linda Bengtzing. Linda Bengtzing som inte skulle vara någonting utan Melodifestivalen. Linda Bengtzing som ältade Magnus Hedman affären i 14 mån för hon ville ha lite löpsedlar och Linda Bengtzing som hoppade på Perelli att hon var en dålig förebild dagen innan deltävlingen. Men som ändå hoppar på Perelli sen och ska kramas och vara tjenis när de båda gått till final.

Sen blev hon brädad i intervjun direkt efter. Perelli började grina och fick lite mer uppmärksamhet. Smart. Perelli hade fått sms av Carola. Men det har inte jag fått, skriker Bengtzing och gör sur min.

Nä, och det därför att Carola delar min uppfattning.


Räknestuga

Igår när jag och Martin skulle sova så var vi inte så trötta så vi låg och räknade lite. Eller jag ställde frågor och Martin räknade snarare. Temat var Vasaloppet. Först måste jag bara säga att jag älskar Vasaloppet. Jag tycker det är så mysigt!

Så vi avrundade att det runt Sidsjön var 3 km. Hur många varv skulle man då åka för att det skulle bli som ett Vasalopp, dvs 9 mil? 30 varv.
Det känns inte jättelångt. Iaf överkomligt.

Sedan kom jag på att Sandra åkte på 12 min per varv när hon åkte skidor runt där när vi var yngre och jag tyckte verkligen det var snabbt. 12 min och 30 varv blir sex timmar. Segraren igår åkte på 4 och 15 typ, så tänk vilket tempo dom håller.

Men sen åker man nog inte på 12 min alla varv, så då räknade vi att medeltiden per varv blev 20 min och då skulle det ta Sandra 10 tim att åka 9 mil.

Då skulle hon iaf inte komma sist. Han som kom sist igår och året före + kom han sist 1973 (så han måste vara ganska gammal) kom i mål efter 12 tim och 15 min.

Packa pappas kappsäck

Det kanske inte var så smart igår att gå på teater, för nu ligger jag här i soffan med attiraljer som näsdukar, nässpary, alvedon, vitaminer, vatten, astmasprej och halstabletter. Fick gå flera gånger från sovrummet för att kunna få med mig allt. Det var så mycket saker så jag övervägde att packa en ryggsäck.

Teatern var bra iaf. Att Sarah Dawn Finer döpte sin skiva till "a finer dawn" är inte fyndigt på nåt sätt, det är patetiskt, men hon kan sjunga. Mycket bra av henne igår!

Martin är på fotboll med sin bror. Jag roar mig med datorn och Mighty Ducks 3 som var på tv förut. Jag är uttråkad. Jag skulle ju kunna läsa, men jag är ju ändå sjuk. Jag förtjänar lite förströelse.

Egoboost

När jag gick i nian så hängde jag med Ewa som var tillsammans med Danne som var kompis med Christer i parallellklassen. Jag var lite förtjust i Christer. Han var rakad och solbränd, passade i vit t-shirt. Vi brukade hänga på St Olof på kvällarna och spela Warzawa och sen skjutsade Christer hem mig på sin moppe.

Men Christer dissade mig för Emelie i sin klass. Emelie som ifall Sinners fortfarande fanns skulle vara med på varje bild varje helg som det white trash hon är.

När jag var hemma nu så såg jag Christer. Han klev av bussen och gick mot ett hus där jag vet han bodde redan på Nackstatiden. Han var fortfarande rakad, men urfula kläder och han såg tärd ut.
Följande skadeglada slutsatser drogs:
Han har inget körkort, han bor fortfarande hemma, gick han ens gymnasiet?, och han såg likadan ut, fast sämre.

Det kändes bra.

RSS 2.0