Reafynd

Idag var då dagen då Martins farmor fyllde 70 år, så hela hans familj och hans fasters familj var ute hos farföräldrarna i deras hus i Njurunda först och åt god jordgubbstårta och ännu godare kladdkaka.
Det är nåt med gamla människor och deras bakverk. Mums! Mitt hår var för övrigt lockigt och fint, och jag fick mycket beröm för min reakjol! Men gud, jag har inte berättat om brakrean!

Martins mamma är ett riktigt reafynd, och med detta menar jag att det är hur bra som helst! Jag vet inte hur många gånger hon tipsat oss om reor och vi har åkt och fyndat. Vi har sagt att hon borde få mellanskillnaden på det vi tjänat som tack! Iaf så ska jag MQ i Birsta byta lokal så det var halva reapriset där. Vi ilade dit i Martins racer Passat (den är dessutom röd och alla röda bilar är ju snabba!)
När vi kom dit var det mycket kläder kvar faktikst så vi sa hejdå vid ingången och gick åt varsitt håll, sen sammanstrålade vi vid provhytterna. Min arm var då så nedtyngd av kläder så jag trodde den skulle gå av om så bara en liten scarf hade lagts på.
Efter att ha besuttit provrummet och ignorerat kön, samt gjort två rundor och tagit med mig nya kläder lämnade jag slutligen MQ, med ett par byxor, en kjol, en tröja, en kofta och ett par flipflops. Dessutom tjänade jag ganska mycket pengar, så det var roliiigt!

Iaf, idag då, sen for vi till Mellanfjärden då som sagt, och åt gott och mycket. Jag tycker så mycket om när det är stora familjer i samling, det är så himla mysigt! Jag som har en minisläkt är ju inte alls van vid det.
När jag skulle fara hem eftersom jag då började jobba kl 19.30 så höll jag nästan på att somna i bilen, så jag fick lyssna på guld på nästan-tinnitus-volym!

Nåt som är äckligt förresten är måsar i skock. (eller heter det flock?) Dom bara skriker och bajsar, usch! Enda gången måsar är acceptabelt, är när det bara är en 1 som skriker lite lagom, den ska vara vid havet och helst vara förstoppad!
 

Ett bra ställe

Ni vet när man har något som man är rädd om och ska lägga undan, typ tågbiljetter, eller något man vill gömma, typ godis (vilket ä nödvändigt om man bor med en gam till pappa som heter ALLT), då lägger man det ofta på vad  som kallas ett bra ställe. Viktiga saker hamnar på ett bra ställe.
Jag hatar dom där bra ställena.
Man hittar dom fan aldrig.


I-lands problem á la den värre sorten

Igår morse,alltså torsdag, hade jag såna problem med mitt hår! Ett riktigt dilemma!
Grejen var att Martins farmor fyller 70 år och hon och farfar ska bjuda hela Martins familj och mig (jag menar inte att jag är viktigare än hans familj nu, bara för att jag valde mig i fetstil) på middag ute i mellanfjärden, (tror jag). Det finns nämligen norr och sörfjädern också, men de ligger inte geografiskt rätt därför blandar jag alltid ihop dom. Otroligt ologiskt!
I alla fall, så ville jag vara fin i håret på lördag och med fin i håret menar jag att det ska vara lockigt. Men då det tar en dryg timme att locka det med locktång, så har jag kommit på ett bättre sätt och det är att tvinga mamma att göra en inbackad fläta när jag tvättat håret som sedan bara är att släppa ut dagen till ära och resultatet blir så bra!
Iaf så var håret igår morse fetare än bregott (som ändå innehåller 60% fett!) och tänkte jag då följande:
Om jag tvättar håret nu, (torsdag) så måste jag tvätta det på fredag också, om mamma ska göra en fläta då. Och det kändes onödigt att tvätta det två dar i rad, för om man börjar så, kommer det antingen bli ännu fetare fortare nästa gång. Men om hon inte kunde göra en fläta på mig var jag tvungen att tvätta det på torsdag för att då tvätta det igen på lördag,för det är ändå ganska fint samma dag som det är nytvättat trots att det är förfärligt rakt.
Eller så kunde jag ju bara låta bli att tvätta det och låta det vara till på lördag för att tvätta det då och kanske överväga att locka det ändå.
Haha, ja ni hör ju.

Jag har nyss ätit omelett (vilket jag älskar) med mamma och moster ute på altanen. Otroligt mysigt om de bara kunnat hoppa över att spela Lasse Stefans "Pickup -59" som albumet heter, på högsta volym!
Jag har sedan jag kom till datorn varit tvungen att spela "umbrella" med Rihanna på repeat för att komma ihåg hur NORMAL musik låter igen!

Förresten så tycker jag det är helt hemskt äckligt när man druckit mjölk i ett glas och sedan sköljer ur det kanske 2 ggr för att ta vatten i det. Då smakar det bara utblandad mjölk. Även om man sen tar supervarmt vatten och sköljer ur så att varmvattenberedaren börjar sina, för att sedan ta ett glas kallt vatten att dricka känns fortfarande smaken av mjölken. Det måste vara psykiskt.

Livslångt öppetköp

Jag var hos Jenny igår och hon har en galen hund! Den heter Charlie och är en brun långhårig sak, han har alltid varit vild, skällig och hoppig, precis som man inte vill att en hund ska vara. Men vi tänkte väl att det var ett valpbeteende och att det skulle gå över, gå till sig.
Men jag tror han är typ fem år nu och fortfarande likadan! Det en enda som ändrats är att nu också dreglar helt okontrollerat, så när han hoppar och skäller så kommer det dessutom en störtflod av dregel som bara yr!
 Han var utepågården (Rickard har köpt ett nytt tangentbord vars space knapp är störd, därav tidigare ihopsatta ord) igår knuten till ett långt rep, som ändå ger honom fritt att springa, så när jag kom fick Jennys mamma hålla ner honom och när jag skulle gå fick Jenny göra detsamma.
Så Jenny suckade och sa, hade jag fått bestämma hade vi lämnat tillbaka honom. Lämna tillbaka? Ja, till uppfödaden. Men ni har ju haft honom svinlänge? Ja, men man får lämna tillbaka den när man vill!
Och igår när jag skulle sova, så var jag inte så trött, så jag tänkte på det där och skrattade så jag fick tårar i ögonen. Det är livslångt öppetköp på hundar!

Apropå på hundar, så brukar jag parkera bakom ett skjul på jobbet när jag väl tar bilen, (inte ofta) för jag har inget parkeringstillstånd.
Ofta brukar det stå en blå bil där, men en hund i kofferten (alltså det är en kombi) så den är inte värsta inlåst eller så. Utan bagageluckan är öppen och så är det ett galler för, så den inte ska springa ut och så är det lite filtar för fönstren så att det ska bli skugga i bilen.
Men de gånger jag sett den där, så har det varit varma dagar och där har den där stackars hunden legat. En gång skällde den skitmycket också när jag klev ur bilen så jag sprang likt Marion Jones i hennes stordagar (Parantes: Hon är förresten pank?! nu) från bilen till jobbet.
Men stackars hund verkligen! Ser jag den där nån mer gång ska jag banne mig ringa bilregistret och sen ringa och skälla (haha, fast jag ska inte säga woffwoff) på ägaren.

Just like a thief in the night.. eh morning?

Det har hänt några gånger nu att jag sovit hos Martin och skjutsat honom på jobbet på morgonen och sen åkt hem till mitt hus innan jag själv ska börja jobba.
Varje gång, precis när jag låst upp dörren (tyst enligt mig själv) och bara tagit ett halvt steg in i hallen, hör jag pappa på övervåningen. Snacka om att han måste sova på aga. Jag kan se honom framför sig när han riktigt slänger sig ur sängen med täcket fortfarnade intrasslat runt benen, sliter upp dörren och klampar ut i hallen på övervåningen och skriker (vilket leder till att han väcker resterande medlemmar i hushållet) Vem är det??
-Det är bara en tjuv som ska länsa huset.
Nä, knappast att jag svarar det. Men vad tror han? Det finns väl ingen som gör inbrott i ett hus åtta på morgonen och dessutom så tyst att det kan misstänkas att vederbörande har nyckel. Det kan ju liksom bara var jag!
Så jag säger, det är jag, och han muttrar vad är du hemma för, skulle inte du sova hos Martin?
Jag känner mig inte direkt välkommen, jag bor faktiskt också där i vårt rosa hus.

Men imorse var det annorlunda, det var en ny Frida som klev upp på bron och gjorde sig redo för att verkligen ljudlöst ta sig in i huset. Jag låste upp dörren megasegt (har kommit på att gör man saker saktare så blir det per automatik tystare också). Jag kom in i hallen, gled ur mina flipflop skor, (med betoning på gled, för jag hade varit förutseende nog att gå i det daggvåta gräset), smög in i badrummet och stängde dörren långsamt,långsamt. Yes, dörren stängd och fortfarnade inte ett ljud från övervåningen.
Väl inne på badrummet tog jag av mig jackan, sminkade mig, fixade håret, allt medan jag var lagom (okej då, otroligt) nöjd med min bedrift.
Men sen kom problemet, jag ville egentligen blåsa luggen för den kändes lite platt, men banne mig, jag vågade inte! Hårblåsen hörs ju hur väl som helst, och pappas första tanke skulle onekligen vara. Det är en tjuv i huset som provblåser blåsen innan han stjäl den.              
                                                                              


Blek(t) blondin

Jag och Emelie har varit på Justin Timberlake. Gud, det var himla roligt! Jag hade inga förväntningar alls, hade inte ens hört skivan, så fick hetslyssna på Emelies ipod på tåget på vägen ner.
Men det var himla bra, han hade tag till absolut alla medel för att underhålla på bästa sätt.
Fast bäst var ändå när Timbaland knubbig och söt, kom upp ur golvet. Det är nåt med mig och lite tjocka människor, jag blir alldeles glad. Det hänger nog kvar från barndomen, jag var sju år och på dagis. Fröken kom och sa att pappa var i telefon och pappa berättade då att jag fått en lillebror. Jag frågar: Är han tjock?

Sen när jag kom hem, tänkte jag att jag måste ha skivan, så jag tänkte jag provar att ladda ner den. Det tog drygt 7 tim (?!), den tankade mellan 28-30 kb/s. Jag blev alldeles mållös. Himla skitdator och himla skituppkoppling. Vi har ändå telia bredband liksom, iofs den billigaste varianten, men ändå. Får väl vara nån hejd på hur sakta det får gå. Sen imorse när jag skulle lyssna, då fungerar det inte. Jag blev så himla arg, det var några konstiga filer som skitdatorn (numera dess nya tilltalsnamn) vägrade spela.
Men jag är glad igen nu för mamma och Rickard var och köpte skivan åt mig nu på eftermiddan. Rickard min kära bror som för övrigt inte är tjock.

Apropå rubriken, mamma har blekt min hårbotten idag, så jag är blond och fin igen. Dock är jag också hur blek som helst! Fick lite färg där under studentveckorna, när det var så fint väder. Men nu har ju det hunnit försvinna i takt med innesittande på jobbet. Fint väder önskas nu inför torsdag då jag är ledig och har planerat bad.


RSS 2.0