Svart katt i tants permobil

Jag glömde överföra pengar förut och törs inte göra det på Biblioteket (dit jag ska nu) för där är det öppet nätverk eller nåt. Vet inte riktigt vad det innebär, men jag antar att hackers är att ana.

Måste berätta om katten också. Ni vet den som hängde på fönsterbläcket utanför köket. Nu när det regnar jämt har den hittat en bättra plats. I trapphuset, i den mjuka stolen på granntantens permobil. Där ligger den och myser och varje gång jag går och den ligger den där sticker jag ner huvet och säger oh kitty katty!

Martin tycker jag är knäpp och de grannar som kanske hör eller ser håller nog med. Jag har aldrig tordats klappa den för den ser lite skabbig och vanvårdad ut. Klorna är hur långa som helst! Nu ska jag villigt erkänna att jag kan inte mkt om katter, men deras klor ska väl inte vara hur långa som helst?!

Om jag i framtiden skaffar en katt ska jag döpa den till Kitty Katty för att hedra denna.

PS. Jag har tänkt lite på risken över att den kan kissa i tantens permobil. Jag hoppas den inte gör det. Det skulle kunna bli ett sanitärt problem för jag och Martin också med tanke på att permobilen står nära vår dörr och odören kanske kan sippra in i hallen.

Tankar om Carola

Jag har varit ett Carola fan. Jag är nog inte det längre. Jag klarar inte av att höra människan prata. Hon låter tillgjord och helt otroligt frireligiös. I och för sig är hon ju båda så det är inte så konstigt. Botox och Livets ord har gjort sitt minsann.
Trots detta ska jag med glädje sätta på den numera gamla julskivan imorrn och njuta. För sjunga det kan hon.

Inbillar mig töjbart bäcken

Jag och Martin skrattade så mycket igår så senare när jag skulle gå lägga mig hade jag ont i magen. Jag är så otränad att skratt i stora mängder gör att jag får träningsvärk / ev. sträckte mig.

Jag är lite oroad över min vikt. Vi har ingen våg här, men jag tror inte jag har gått upp så mkt så det syns. Jag känner mig bara slö och slapp liksom. Men min mormor sa att jag såg smal ut. Det är nog för att jag har pinniga ben och inga höfter. Jag är glad över båda, speciellt över att jag inte har några höfter.

Något jag antagligen inte kommer vara så glad över när jag ska föda barn och har försökt med det i 25 tim redan. Usch och fy. Fast man har ju hört några optimister säga att man trots små höfter kan ha ett stort töjbart bäcken. Ska försöka inbilla mig att jag tillhör den lyckliga skaran.

Apropå ben så tillbringade jag och Mart en timme på Scorette igår. Han skulle ha skor. Jag skulle inte ha skor. Vad hittade jag? De ultimata svarta stövlarna. Dyra. Jag ringde mamma. Ska köpa dom senare idag.
Martin hittade också fina skor, ett par svarta, lite laidback style sådär.

Hon i kassan prackade på oss skofett. Det bästa jag nånsin blivit påprackad! Det blev skomakarstuga senare på kvällen och alla skinnskor blev som nya! Rekommenderas!

Och såklart min mamma inte ska betala mina stövlar. Jag hörde bara lite om julklappar och vad hon hade tänkt och nu bestämde vi att jag får stövlarna i för tidig julklapp av mormor.

Gruppen Karnov

På biblioteket finns det stora, tjocka gula böcker som heter Karnov. Där i står det om svenska författningar (heter bara Karnov) och om EG förordningar (heter EG Karnov). Mycket logiskt jag vet.
Jag tror inte att Karnov bara är en person, utan snarare en grupp. Gruppen Karnov. Låter väldigt mycket som en rysk akrobatgrupp som uppträder med Circus Scott.

Iaf i dessa Karnov har dessa personer, som jag skulle vilja kalla hjältar, sammanfattat relevanta lagar och kommenterat dem på bästa juridiska manér. Dom har med andra ord gjort mycket av MITT jobb.

Åh, Karnov you make me so happy!

Jag ser ett framtida problem...


...Jag ser ju Bonde söker fru varje onsdag. Det är mitt i veckan mys och det jag längtar efter igen idag redan.
Roomservice går på femman samtidigt. Nu i början av september ska Zäta och Emma Andersson vara med. Jag älskar dom! Dom är mitt absoluta favorit kändispar.

När Zäta gjorde mål 16 matcher i rad i Detroit så visste jag att det var därför han var så kär och lycklig med Emma och den sinnesstämningen smittade av sig på hans resultat på isen också. Jag är en kärlekskrank...

Men stora frågan är, vad jag ska välja bonden eller roomservice?
Åh, jag hatar att det bara är SVT som är kloka och bra nog att ha så att man kan se programmen gratis och lättillgängligt på Internet.

Jag ser det snöa

Jag är trött som en tiger och det kräksnöar ute på bästa pistvakt manér. Jag trodde inte det kunde snöa söder om Gävle, inte flingor stora som Cornflakes iaf.
Jag vill ta upp julsakerna, men jag måste låta bli innnan lördag. Men då, då ska jag äntligen pynta lite lätt!

Matdags

Efter all teori så har jag varit praktisk nu hemma. Städat badrummet. När man är borta hos andra det är då jag lär mig, blir aldrig aldrig hemmablind.
Jag och Martin gjorde en deal, han köpte mat på max och jag var hemma. Mkt bra deal för övrigt, för det är så kallt ute. Vi äter apropå ute, inte så ofta ute. Men idag var alternativen inte dom bästa och med nykläckta rikskuponger från mor så ska det bli gott med hamburgers.

Som ett kinderägg, tre i ett!

Fick just ett sms av min faster där hon skrev vad jag skulle få i julklapp. WHY OH WHY? Känner hon inte mig alls? Jag är som en femåring när det gäller jul! Klapparna ska vara inslagna, många OCH innehålla överraskningar!

Kopieringstrubbel

Jag är övertygad om att innan sista terminen innan lärarstudenter tar sin examen läser de en kurs om "hur man kopierar på bästa sätt." En kurs på sju poäng som ska lära ut alla 954 sätt det går att kopiera på och vilket som är det bästa, snabbaste, miljövänligaste och mest effektivt.
För alla lärare kan kopiera!

Idag var jag i biblioteket, skulle skriva på mitt PM. Jag flängde mest runt och letade information och källor, vilket gick bra tack och lov. Nu är det "bara" att skriva. Iaf så ville jag ha några artiklar ur en tiddskrift, jag hade inget kopieringskort och kunde inte fylla på det heller för jag hade bara en femhundring och maskinen ger ingen växel tillbaka.

Ingen kunde växla, men tidningen fanns visst elektroniskt. Efter att ha förföljt en bibliotekarie så visade hon hur man gjorde, det gick inte när jag skulle prova. Då gick jag till henne igen och då sa hon att man hade bara åtkomst från bibblans datorer. Alla var självklart upptagna.

Så jag fick springa till en bankomat ta ut en hundring, fylla på kopieringskortet och nu kommer poängen:
Det är fan så svårt att kopiera! Jag fick inte med alla ändelser på orden på flera sidor så jag fick fylla i med en lånad penna. Sen kommer det nån himla smilfink och väntar på mig och jag tar ju rätt lång tid på mig och får ta om några kopior. Så efter en lång stund när jag har kopierat två artiklar så smiter jag från smilfinken, håller nästan på att slå i honom för han har stått så nära och "väntat" (läs glott).

Jag hade en artikel kvar, men den var på tjugo sidor så jag tänker jag struntar i den. Då kommer räddningen, en trevlig vaktmästare. En vaktis som också verkar ha läst sju poäng kopieringskunskap. Så han visar mig hur man kan förminska, dubbelkopiera och fixa för att få med allt på mindre plats. Vilken ängel!

Det är banne mig nästan det bästa nån lärt mig.

Översta lagret på en ost

Jag har börjat vakna innan väckarklockan, ganska störigt. Jag vill inte sova på aga. Men imorse var det ganska skönt, för vi skulle upp sju och då var jag ju redan vaken och lite piggare.
Jag är trött så ofta, undrar om det är för att det är mörkt så mycket, eller för att det är dålig i luft i lägenheten, eller min bästa teori: Jag går och lägger mig vid elva-halv tolv och missar de viktiga timmarna före tolv.

Timmarna före tolv räknas som dubbelt nämligen. Eller är det bara jag som tror på sånt där? Likaväl som jag tror att risken för cancer ökar om man äter översta lagret på en ny ost.

Skeptisk lärjunge

Jag sitter i soffan och myser med en filt. Martin har åkt iväg på matte-dugga som det heter, jag har en bok som jag lånat av snäll-bea som jag ska försöka plöja igenom och äter violtabletter vars ask alltid sett likadan ut.

Jag var på bolaget idag. Tjejen i kassan skulle lära sig yrket och hade en mer rutinerad dam vid sin sida. De tittade skeptiskt på mig när jag gick in och följde mig med blicken när jag vandrade längs de vita vinerna. När jag skulle betala synade dom mig ännu mer. LEG! Det var inte en uppmaning, utan en direkt order. Jag log stort och räckte fram körkortet. Lärljungen tittade på det länge, gav det tillbaka och slog sen äntligen in vinet så jag kunde få betala och gå därifrån.

Fråga, skulle hon visa sig duktig gentemot tanten bredvid eller har de haft många försök till köp med falskleg där?

Vad man kan göra med fem kronor

Ja, vad ska man säga. Jag hade för ett ögonblick tappat min bloggådra, min inspiration. Jag skulle tro den är tillbaka nu.

Igår köpte jag en söt söt ljusstake för fem kronor på IKEA. Inte en elljusstake utan en ljusstake. Med fyra hållare och sex ljus i pytteformat. Jag blir glad över söta saker som är gratis. För fem kronor annars får man tio jenka, men jenka är ju ingenting i jämförelse med en ljusstake som är det som symboliserar julen på bästa sätt.

Min lillebror kommer imorgon, jag ska vara barnvakt medan mina mor o far är i Stockholm. Jag, Rickard och Martin ska gå på hockey i Stockholm. Pengar fick jag in på kontot idag också så kanske blir det lite shopping också. Jag hade en skuld till mitt sparkonto, den är strykt nu. Det känns skönt att jag hade självdiciplinen att betala tillbaka.

Nu ska jag springa till stationen och ta ut diverse tågbiljetter.

Thinking in bed

Jag vaknade med huvudvärk imorse. En chock för jag har ju aldrig huvudvärk. Jag åt en kiwi. Det blev lite bättre. Ligger här på sängen hoppas på en produktiv dag. Funderar på om jag ska åka hem i helgen, längar hem. Mamma jobbar dock. Ska jag åka hem ändå? Men då kan jag inte åka hem första advent, det går bort för mycket tid. Hemma vill jag ju bara slappa och kramas med min familj. Jag hoppas jag själv får ett kramigt barn.

Igår läste jag en massa gamla mail och där stod saker jag hade glömt bort. Ändå ganska viktiga saker som totalt försvunnit ur minnet. Eller var dom inte viktiga kanske, eftersom jag glömt dom? Tänk vad mycket man glömmer och vad fort man glömmer. Det känns otäckt, vill ju komma ihåg så mycket som möjligt. Jag kanske ska börja skriva dagbok igen. Alla mina gamla dagböcker är hemma i huset, tänk va kul och läsa dom och få hjälp att komma ihåg.

ps. det gick bra på plantagen, världens sämsta väder verkligen för en cykeltur. Men vi kom hem utan blåmärken och med hela krukor.


Mitt i ett äventyr

Mahahaha, det snöregnar och jag och Martin ska cykla dom tre km det är till Plantagen. Jag har ingen cykel så han ska skjutsa mig. Jag ska klä på mig jättemycket, inte för att det är kallt utan för att det ska skydda mot skador om (läs när) vi ramlar.

Plugg är ett fult ord

Idag har det varit en konstig dag, en lat dag fast ändå ovanligt produktiv om man ser till pluggperspektivet. Okej,  plugg och alla dess böjningar är nog det fulaste ordet. Det låter så himla åh, jag går på högstadiet är fjorton år, less och arg på allt och alla.

Iaf så hade jag feedback på mitt PM imorser klockan kvart över åtta. Jag var så trött så trött, är inte van vid såna där okristliga tider. Och eftersom det är så olika varje dag, man vänjer sig liksom inte, får ingen rutin så vill jag bara dö när det kommer en dag då jag ska vara nånstans åtta. Speciellt om jag inte fått lägga mig halvtio på kvällen innan.

Feedbacken var dålig, generell. OH-kopior på samma sak som står i boken, upprepningar. Hon hade dock kluddat bra i våra papper, så det var väl det individuella kom in. MEN vi fick ju INTE?! ställa några individuella frågor om vårt PM, det fanns det ju inte tid för. Hoho, jag trodde det var därför vi skulle ha det där mötet. Så nu sitter jag här med en massa kladd och tänker, hmm vad vill hon?

Dock tyckte hon att jag hade en bra analys, vart såg hon den? Och att vi inte behövde problematisera för problematiserandets skull. Något som andra lärare sagt förut. Men nu ska denna kvinna med gäll röst sätta mitt betyg och då kan nu slå er i backen på att jag inte tänker problematisera för sakens skull.

Sen när jag kom hem åt jag frukost och la mig och sov en stund. Sen dess har jag legat här i sängen, idogt läsande. Jag har legat skönt och haft bra belysning, istället för att sitta dåligt vid matbordet. Jo, att jag inte upptäckt att sägen var den ultimata läsningsplatsen av studielitteratur tidigare.

Jag är dock lite orolig över mitt stillasittande/liggande liv. Det är dags att börja träna nu, helst på friskis men bara gå mera måste jag göra. Måste lära mig att äta lunch också få igång förbränningen. Gud, vad hungrig jag blev nu!

Så här trött är jag nu

image32
Jag har åkt mycket bil idag. Kanske tre-fyra omgångar. Alla gånger har jag sovit en skvätt. Precis som på den här bilden.

Båtmässa å outlet

Idag har jag, Mart and his father varit på båtmässa i älvsjö. Min andra båtmässa, jag tycker det är så himla kul!
Det var en stor jädrans båt där 18 m! Det är längre än de flestas hus! Den var som ett lyxhotell inuti, grejen var att det var kö eftersom den var stora dragplåstret så jag och Martin orkade inte riktigt. Men utanför gick en film från inuti båten. Och vi frågade oss efter att dom visat bilder med glasdörrar och världens badrum, hmm är vi fortfarande i båten?
Men jo, det var vi.

Sen såg jag fjorton män och kvinnor med Lyle and Scott tröjor. Den där gula fågeln var verkligen överallt, nästan så jag trodde jag hallucinerade där ett tag. Why so popular?! Ugly bird!

Jag blev lite sugen på att köpa en Henri Lloyd jacka också. Dom hade faktiskt himla snygga båt/regnkläder. den var på excellent rea eller "mässpris" som det stod överallt. Men nja tänkte jag, jag har redan en fin vinter/regnjacka. Jag gillar Henri Lloyd jackor bara för att en tjej i Sundsvall som var lite bekant hade en sån en gång och hon var så himla fin i den. Sen hade den egentligen lika gärna kunnat vara på HM. Okej, konstig utsvävning.

Jag är lite uttröttad, det har varit helg men har klivit upp åtta och sju och imorrn blir det halv sju så ska gosa ner mig med Martin nu i sängen.

PS. så var vi på outlet i Barkarby också. Jag åker alltid därifrån tomhänt. Inte ens skor hittade jag. Fult, fult fult. Ska nog inte åka dit nå mer när tillfälle ges, det är för dåligt.

Övningstentamen

Idag klev jag upp halvåtta för att förbereda för min övningstenta klockan 13. Det slutade med att jag läste tidningen, fikade, pluggade lite och slutligen somnade om 1 tim i Martins famn.
Det var tur att ordet övning stod framför tentan. Det var svårt och jag kände mig opåläst och dålig. Misslyckad faktiskt. Efteråt gick jag och fika med Frida och då var det som alltid, vi hade svarat ganska lika och jag mådde lite bättre.

Martins parents is coming today. Vi ska käka hans favoriträtt smörgåstårta. Sen ska vi åka till Stockis och på outlet. Jag hittar aldrig nåt på Barkarby Outlet. Jag blir så arg när ordinarie pris är 449 och outletpris är WOW 419!
Bite me!


Jack the Rippers favorit väder

Nu så, utgång i tisdags. Först var jag, Frida och Jonna hemma hos Jonna och drack lite och skvallrade. Jag hade lockat håret innan, såklart var det en riktig Jack the ripper kväll, det var dimma, blött och regnade. Håret blev rakt och  jag blev less.

Men sen 20 min innan vi skulle gå kom en stressad Mia som också hade lockat håret hela kvällen, (det var därför hon var två tim sen) det syntes inte direkt när hon kom för det var spikrakt. Men hon hade med sig en locktång så jag lånande den och vips var det fint igen.

Kvart i nio gick vi ut, mot Snerikes. Där var det mycket folk bland annat några utbytesstudenter från Spanien som jag och Jonna snackade lite med, men det var inte så kul för hon var hur duktig som helst på spanska, så jag skämdes över det faktum att jag läst spanska i sex år och bara kan säga Min sköldpadda heter Totti.

Sen skedde en liten incident, en av deltagarna slog ut en bit av framtanden och fick sån panik och hysteri så hon fick åka ambulans hem. Så det blev ett abrupt slut på kvällen.


Jonna och Frida      Frida

Less på män

Idag hade jag en föreläsning. En föreläsning av en man. Av 10-11 föreläsningar har två varit kvinnor, varav den ena var extrainsatt. Alla professorer på fakulteten är män.
Jag hoppas på ett generationsskifte snart om sisådär 10 år. Vi är fler tjejer som går utbildningen nu, då vill jag att det ska synas sen i arbetslivet också.

Den här mannen som hade föreläsningen idag har skrivit en bok som vi har som kurslitteratur och vår lärare boostade hans namn såklart innan han skulle upp på scen. När han väl står på scen så boostar han vår lärare, ja TB är ju en utmärkt docent inom Grundlagsfrågor.
Och det här är inte första gången som männen stöttar varandra och berömmer varandra inbördes.

Män klappar varandra på ryggen, hörru Lasse du kan ju få bli min efterträdare här på företaget.
Vi kvinnor konkurrerar med varandra. Inte smart. Männen väljer varandra, det är kanske dags att vi kvinnor också börja välja kvinnor. Kvinnliga advokater, läkare, gynekologer.


Hybris

Martin skulle upp kvart i sju imorse, döm av min förvåning när jag var pigg då och mådde bra! (Har spritsinnet blivit bättre eller drack jag gelt enkelt inte tillräckligt mycket?) Jag antar att det är för optimistiskt att tro på det första.
Så jag klev upp och var med Martin, gjorde kärleksfulla mackor och sen gick jag och la mig igen.

Ställde klockan på halvtolv. HA, jag kommer väl aldrig sova till halvtolv. Vakande av väckarn halvtolv.
Jag har en föreläsning nu kvart över ett, det är ganska långt dit och min halsduk försvann på Snerikes så jag hoppas den är kvar där, så måste gå förbi där också. Så måste nog gå före halv ett.

Men jag har hinner, för jag har hybris. Igår hade jag på mig morgonrocken och Martin ringde, du, jag och Danne kommer hem nu (tack älskling för att du ringde) så jag in i duschen, på med kläder, på med smink, fixa håret, 16,5 min senare klar. Ser pigg och upptagen ut när dom kommer.
Bara för att jag är lat på dagarna och går i morgonrocken länge behöver ju det inte synas.

Okej,
igår hände det mycket. Jag berättar sen. Oh, vilken cliffhanger...


Sollampa önskas

Ja, så här sitter jag. Mörkt och regnigt är det ute. Så här kommer det vara hela jäkla vintern. För här ligger snön inte kvar, så det blir mörkt. Folk som bor söderut måste ju vara mer deprimerad under vinterhalvåret än dom som bor i Norr. Eller så har alla en sollampa, en såndär som Ellen hade.

Vi ska ut ikväll, jag och tjejerna. Jag är fortfarande lite främmande för tanken tisdag. Men think outside the box, som den lilla Enirokillen säger (apropå Johans (Johan, jag försökte verkligen länka till din blogg, men jag är ett datamisslyackande) inlägg om Grants reklam) vi har sovmorgon imorgon och jag har fått sovit ut i hyffsat idag och jag kan vara hemma till helgen då Martins familj kommer. Egentligen är premisserna perfekta.

Nu ska jag kila ner på stan en sväng och se om stan bjuder på nåt fint som är likaledes billigt.

En sågning av kärleksbarnen

Det finns ganska många vuxna (även fast jag drar mig för att kalla dom för vuxna) som träffas, de har redan barn sen ett tidiagre förhållande, blir så kära och vill ha ett nytt barn tillsammans, ett kärleksbarn.
Eller som Ulrika Jonsson, 4 barn, med 4 olika män!
Jag hatar verkligen det här fenomenet!

Ni är som sagt "vuxna" och har ert hela liv varit omgivna av preventivmedel. Kondomer för att ta ett exempel. Jo, ni vet vad det är. Brukar hänga till höger om kassan på Ica. Använd dom och sluta skaffa barn med nya partners hela tiden! Det är så otroligt synd om barnen.

Jag hoppas samhället inser snart att det är mycket värre att tillhöra en syskonskara där det finns 3 olika pappor, än att ha två föräldrar av samma kön.


Mitt kylskåp och skafferi

Elin, jag vet att du har väntat! Och jag beklagar din väntan. Men här kommer bild på kyl och skafferi på frökens begäran!


Lång helg

Okej, så jag har varit helt otroligt dålig på att uppdatera.
Varför?
PM.
Jag gjorde det mesta på torsdagen, varför gör man alltid så? Fy på mig själv. Jag lämnade in det på fredagen, då skulle det vara halvklart. Det blev halvdant tror jag. Men jag antar att det bäddar för mycket kritik som jag vill ha, så att jag kan förbättra så mycket som möjligt till the final inlämning. (Usch, jag har börjat bland sve och eng, dom ord jag inte kan blir således på sve)

Sen resten av helgen var jag så psykiskt slut, men mest glad och inbillningsjuk. Jag inbillade mig att jag inte hade något att göra och förtjänade att vila hela helgen. Så det har varit en lång helg. Jag tänkte åka hem, lite spontant sådär, men det fanns inga lämpliga tågtider pga av Allhelgonahelgen antar jag. Buss, nä buss är inte ens ett alternativ.

Det blev inget riktigt firande av Halloween heller. Jag är lite emot Halloween, lite för amerikaniserat. Den egentliga tanken är ju inte att som tjej klä ut sig till djävul eller ängel (vilket är det tjejer oftast klär ut sig till).
Jag hade velat åkt till morfars grav.

RSS 2.0