Tankar i rulltrappan:


Mannen framför har svarta byxor på sig med bruna fläckar precis vid vänstra skinkan. Det kan ju vara så att han råkat satt sig på choklad som smält. Men jag tror det är bajs.
Jag har också svarta byxor på mig. Förhoppningsvis utan bruna fläckar. Om jag skulle ha bruna fläckar så hoppas jag att personen bakom mig är helt ointresserad av min stjärt.

Laserskrivare

Nu ska jag åka och köpa en laserskrivare till mig och Martin. Elgiganten och Onoff är dom ställen som har bäst erbjudnade, ska åka dit nu och förhandla lite och höra vad dom säger. Jag ska dessutom vägra USB kabel (finns redan i hemmet) och försäkring (hatar försäkringar och garantier, det är som arbetslöshetskassa avgifter, man betalar sedan hör man oj, nä det gällde inte. Synd för dig, kul för oss som vi fått in åtskilliga hundra på att göra ingenting = f.ö det enda vi kan).

Okej, jag hoppas det går bra och att jag inte får igen min negativa attidyd i dålig karma. (Eller att skrivaren pajar på torsdag och jag har vägrat försäkring...)


Ge mig ett dussin av dom där vuxenpoängen

Idag fick vi reklam från Ica, Hemköp och Willys med bra erbjudande. Jag gick metodiskt igenom bladen och antecknade det mest nödvändiga, behövliga och billiga. Sedan gick jag i tur och ordning. Till Hemköp, Ica och Willys och köpte rabattvarorna. Frödinge kladdkaka 15 kr st! Mycket glad blev frysen över att få inneha nåt så gott.

Sms från glassbilen

Glassbilen kommer varannan fredag, och jag är alltid en lika lyrisk köpare. Sist var det en väldigt trevlig karl som erbjöd sms 10 min före han skulle komma med glassbilen. Ja, kul sa jag och gav honom numret.
Alldeles nyss fick jag ett sms som löd:
Evelina från Idol hänger vid glassbilen i Årsta nu ikväll. Kom du också!

Varför hänger Idol- Evelina vid glassbilen?
Lite värdighet ombedes.


Brandvarnare

Inatt vaknade jag till lite och precis när jag skulle somna om så hör hur jag nåt låter, piper. Jag ligger ett tag och lyssnar, undrandes. Det låter ganska högt och jag tänker, det är brandvarnaren. Jag sätter mig upp, orolig, hysterisk, med skenande fantasi. Tänk om lägenheten brinner ner, alla mina saker, tur att vi bor på bottenvåning, försäkring...

Jag sitter sådär ganska länge med bankande hjärta, sniffar nä, det luktar inte rök. Tänker att batteriet kanske håller på att ta slut, måste det jävla batteriet ta slut mitt i natten och skrämma slag på mig?
Jag hör inget mer pip så jag lägger mig igen, och då hörs det igen det regelbunda pipet, och då kommer jag på det. Det är Martins näsa som låter, han snarkar lite och hans näsa gör det där pipljudet som lät jättehögt när jag låg bredvid honom, men inte alls då jag satt mig upp.

Nu på morgonen sa jag till honom att hädanefter för han ta två doser med Otrivin nässpray innan vi lägger oss, så jag slipper panikvakna av hans täppta näsa.

Jag är synsk

Jag älskar vintertidsinställning, gå och lägga sig sent som igår typ 12, snurra tillbaka klockan vips hon var bara elva, och sen sova 1 tim extra. Jag vill ha såhär varje varje helg!!

Har varit en mysig söndag också, jag och Martin gjorde grytan imorse istället. Den blev mycket god och ska avnjutas till middan. Jag är stolt av 2 orsaker:
1. Jag/vi lagar faktisk mat så gott som varje dag, varierad riktig mat. 2. Den varierade riktiga maten som lagas blir, god.

Sen var vi på stan, jag köpte två par jeans ett par mörkblå och ett par svarta, och Martin köpte kofta, t-shirt och en halsduk. Det var roligt att komma hem med lite fyllda kassar. Vi kände att vi behövde slösa lite pengar och fira för att Giffarna har gått upp i Allsvenskan!

Martin har varit helt lyrisk sen igår, jag har mer varit cool för jag visste de skulle vinna. Det är för att jag är synsk. Närå, allvarligt talat visste jag att de skulle vinna för jag kände det på mig, jag hade en bra känsla. Det är kanske också för att jag är synsk?!


Blandat blaj

Jag tycker egentligen inte om när helgerna känns som vardagar. Martin skulle lika gärna kunna vara på skolan, jag hade lika gärna kunnat haft en lektionsfri dag. Det hade lika gärna kunnat vara torsdag.

Det är mörkt här i lägenheten. Jag älskar den här lägenheten, men nu är den mörk. Kanske för att det är så grått ute och kanske för att vi har ett stort jäkla träd, som aldrig verkar tappa löven eller om stammen bara är supergrov, utanför vardagsrummet som tar bort allt ljus.

Johan tyckte att vi skulle sluta snåla och tända lite lampor. Det är alltså så jävla mörkt här. Jag måste ha blivit hemmablind.

Jag ska nog ge det här 45 min till, sen ska jag gå till staden vilket tar 5 min (glory, halleluja!) och köpa en ny mascara. Jag har 3 st nu, varav en är oprövad men misstänkt dålig, en är erkänt dålig och en är halvdålig. Jag vill ha min teleskopic, den gjorde min fransar rättvisa..!  

Chockad moder

Mamma ringde förut och berättade att hon hade löst hela melodikrysset. Jaha, va roligt sa jag, duktig du är! Ja, det var ju ganska lätt. Lyssnade du och Martin också?
På mitt efterföljande nej, lät hon chockad. INTE?!

Martin är på Lelles MC med Johan och Jimmy och kollar på mc-kläder och tillbehör. Det är Lelledagar där, det ska tydligen symbolisera stor rea. Jag var lite sugen att följa med, men sa nej och ska istället plugga idag. Känner mig väldigt motiverad, jag och ångesten ska förhoppningsvis vara ett skilt par innan dagen är slut.
Jag vill ju egentligen ha ett eget skinnställ, eftersom jag åker ganska mycket med Martin på somrarna, men är det inte till ett helt sjukt bra pris så skjuter jag upp det ett tag till.

Jag ska göra en gryta idag också. 27 okt -07. Dagen för Fridas första gryta. Jag tror den kommer bli god, jag har alla ingridienser klart för mig och ska sen höfta och krydda mycket.

Gratis bio

Igår skulle jag, Martin and Jon go and see a movie. Vi tänkte se the kingdom, jag ville helst se a mighty heart, men den hade premiär idag tyvärr. När vi kommer dit delar har Lätta nån raid och delar ut gratisbiljetter till Hairspray, så vi tänkte kör för det! Sen bjöd dom även på kolsyrat vatten, tacochips och två godispåsar.

Filmen var supersöt och rolig! Snackset inte lika hederligt gott som popcorn. Men gratis, ja det är ju alltid gott!

Dijonsenap som kittlar

Det blev aldrig nån utgång som canuck igår. Jag var inte taggad för fem öre. Så jag var ute och åt med Martins syskon istället. Åt underbar pasta, nästan lika god som den på 1891, med smak av dijonsenap. Om ni har ätit det så vet ni vad jag menar med att det kittlar i näsan när man äter det, för det är så starkt.

Martins bror bor här den här veckan. Nu vet jag inte om han är hemma, min morgonrock är inte här i sovrummet, så jag måste nog klä på mig. Jag hatar att klä på mig när jag kliver direkt ur sängen. Brukar aldrig göra det. Jag vill mysa lite först i morgonrock, kolla vädret o temperaturen. Känna mig lite för.

Idag är det en dag som ska andas skola ordentligt. Gud, vas lätt det var att jobba. Aldrig nånting med hem, aldrig behöva vakna halv tre och få ångest över nåt man inte gjort, inte behöva ha en nervös klump i magen av prestationsångest, inga krav.


Bonde söker fru/man

Måste bara återingen hylla Bonde söker fru som den bästa programidén och det bästa program svensk television visat, någonsin. Det är rart och mysigt. Det är intriglöst och så svenskt. Det är ett lyckopiller!


Kapitel om dörröppnare - avslutat

Måste återigen bara berätta om den automatiska dörröppnaren i detta hus. Jag tror att för dom som inte varit här är det svårt att inse vilket oväsen den orsakar. Emelie till exempel hade inte förstått varför jag klagade så frenetiskt, tills hon var här och hörde.

- Frida, vad är det som låter? Varför slutar det inte?
- Det är dörröppnaren.
- ÄR DET HÄR DÖRRÖPNNAREN?
Varefter hon springer runt i hela lägenheten, stänger tom in sig i datarummet, kommer ut och konstaterar:
- Den hörs lika högt överallt i hela lägenheten..!

Men igår gott folk var det ett Halleluja Moment. Jag och Martin insåg att vi inte hört den på flera dar, så vi testade den. Och den var ljudlös. LJUDLÖS!


MEN FRIDAAA!

Jag är en sån som tänker först och talar sen. Har alltid varit. Det är nog för att jag är min pappas dotter och han har inga begränsningar och inga manners alls. Men jag har även lite av mamma och kan därför bete mig när situationen kräver det, haha jag tycker det själv iaf.

Hemma i Sundsvall hörde jag ofta "men Frida" på ett väldigt förebrående sätt. Då visste jag att jag pratat innan jag tänkt eller bara gjort mig i andras ögon. Ibland kände jag, shit nu slank det ut nåt där, Frida var tyst nån gång. Ibland blev jag lite irriterad eftersom jag tyckte inte att jag har sagt nåt fel.

Här i Uppsala där ingen kände mig och där man kan bli nån annan om man så vill, eller ta nån annan roll, har jag undviket mina klavertramp. Men nu när jag börjar slappna av, känna folk och trivas, så kom det såklart.

Igår hördes det igen. Men Frida..! Som alltid väldigt förebrående.

FN dagen

Jag har tvättid nu. Nåt som kändes som en helt otroligt dålig idé när klockan ringde 06.50 imorse. Jag och Martin skulle egentligen ha tvättat på torsdag kväll, men det är så trist att tvätta på en kväll, och dessutom ska Martins bror bjuda oss på teater i Stockholm på kvällen, vilket lät så mycket roligare!

Nu börjar klockan bli över halv nio, det börjar bli morgon och jag vet inte om det är legitimt längre att traska runt i källaren som en morgontrött träskobärande joggingfru. När klockan var före sju kändes det mycket mer okej.


Ikväll ska jag och min klass fira FN dagen. Vi är fem grupper och alla grupper är olika kontinenter. Min grupp är Nordamerika. Jag ska därför klä ut mig till Kanada. Röd och vit med ett löv. Hoppas ingen förväxlar mig med en polkagris.

Lunch

Nu äter jag smör. Smör med tortellini.

Lobotomi

Jag såg en människa nu på väg hem från skolan som såg lobotimerad ut. Det fick mig att tänka på min farmor som jobbat på Sidsjöns psyksjukhus (när det fanns) och varit med och lobotimerat folk! Jag tycker det är så himla hemskt! Extremt stökiga och våldsamma patienter valde de att göra ingrepp på. Ett ingrepp de inte visste nåt om, de gick bara in och knipsade några nervtrådar helt random.

Dom blev ju mycket lugnare då, har farmor berättat. Dom blev inte alls lugna, dom blev apatisk och hjärndöda. Tro på fan dom upplevdes som "lugna" efter det.

På tåget

Jag ser på ett program på tvåan om böldpesten. Man känner sig så bildad när man ser på SVT.

Jag är i Uppsala nu igen efter en underbar, kravlös helg hemma. På tåget ner satt jag ensam hela vägen till Gävle. Jag satt ytterst och helt plötsligt far det en väska förbi, jag känner näshåren darra, och dunsar ner på sätet bredvid. Sen tränger det sig en surkärring förbi mig utan ett ord och sätter sig. När konduktören kommer och han säger hej, svarar hon inte, utan fräser bara, när är vi på Arlanda?

Hon hade en guldring på vänsterhanden, som inte var en förlovningsring men hon ville väl försöka luras att hon faktiskt inte var ensam och bitter. Men det krävdes ju inte nån detektiv för att räkna ut att hon var just det. Nice try med ringen, men mig lurar du inte.
Ensamma sura Gävlekvinna!

Stress morron

Ska klippa mig om en timme, har just tvättat håret. Har lite tid. Har inga pengar. Sätter på datorn för att överföra, den verkar inte fungera. Försöker ringa mamma, hon är på jobbet och svarar inte. Hon skulle ju ge mig pengarnärjag kom hem, men vill ju inte säga det, det första jag säger när jag kommer.Öh, du mamma hosta upp lite cash.

Okej, jag skulle aldrig säga så, men hon skulle kanske ta det så. Men som synes datorn funkar igen,tack vare söt lillebror som berättade knepet och jag måste nu lägga på en liten rem.


Hemfärd

Change of plans. 15.09 sitter jag och ska boka sista minuten tåg. Då är avgångarna imorrn både 15.09 och 17.09 uppbokade. Så antingen kan jag åka hem senare och komma hem typ tio, eller åka hem 13.09, men då har jag ju seminarium. Inga bussar gick det imorrn heller på passande tid.

Så jag fick panik! Jag ville ju hem. Jag måste hem kändes det som. Så därför bokade jag tåg nu klockan sex istället. Jag får helt enkelt skippa lektionen imorrn, fast jag försökte in i det sista att gå på den. Jag har ju längtat hem så himla mycket nu senaste dagarna, efter min familj och mormor. Så jag kände mig alldeles inlåst och klaustrofobisk när tågen inte gick och jag såg ut att bli kvar här.

Nu känns det bättre i alla fall och mitt upprörda tillstånd har lagt sig, så jag har packat och ätit och är redo för avfärd nu.


VI

Jag har just följt Martin till tåget. Vi stod på perrongen som ett kärleksfullt sliskigt par, såna som vi båda egentligen hatar. Men VI var inte sliskiga, vi kramades bara. Vi kramades värdigt.

Apråpå VI, är det nån som förstår Volvoreklamen som är dålig och som avslutas med Volvo, väldigt VI. Uh?! Bad, bad.
Apropå VI en gång till, kommer aldrig glömma min andra dag på Eniro när det ringer nån himla 08 puppa och vill ha Vivo i Åkersberga. Söker och söker, men hittar inte. Hör hur hon säger till sin karl, den här inkompetenta tjejen hittar inte Vivo. Nä, och vet du varför, för hela kedjan hade bytt namn till VI och det visste inte jag, eftersom det var min andra dag.

Jag har fortfarande svårt att höra kvinnor tala stockholmska för jag tänker bara på alla hemska människor av tjejigt kön som ringt från 08 riktnummer och varit helt otroligt otrevliga.

Tänk er tre gånger det där, så många tomater har jag plockat in från balkongen. Goda är dom också.


Mystisk brevbärare

Jag trodde posten kom förut, för vi fick en bostadstidning. Vi får ofta bara reklam, jag förstår inte varför det inte kommer några räkningar. Elräkning please. Vi lär ju få den när vi bott här i 3 mån, kul med klumpsumma...

Iaf, så var det inte posten, för riktiga posten kom alldeles nyss med reklam från Ica, ÖB och sånt där vanligt. Så vem delar ut bostadstidningen?! Jag tror att det är vicevärden som hatar mig och Martin och det faktum att vi hyr i andra hand, så han vill sporra oss lite med att flytta.

fotbollshäng

Igår var det fotbollshäng hemma här. Jag, Emelie, Martin och Mia käkade fotbollsmat, korv och pommes, drack läsk och såg på fotboll. Sverige har ett dåligt landslag. Är vi verkligen inte bättre än sådär? Inte undra på att vi aldrig tar några titlar. Vi kommer till åttondelsfinal, alla är så himla glada och sen ut med oss och officiell landssorg.

VM 2002 det var tider det. Sverige vann dödens grupp och mittbacken Andreas Jacobsson (en doldis) frälste oss gång på gång. Andreas, vad hände med dig? Du är för mig Sveriges största nationalskatt!!

Och Zlatan, när jag inte ser matcherna och sen får höra referat säger folk alltid att "Zlatan var så duktig! Vilken lirare, vilken speluppfattning." Jag tror dom aldrig. För varje match jag ser så är du helt värdelös. Du gör en snygg fint per halvlek, men knappast mycket mer.

Jag och Emelie när hon var här. Jag är inte alls sen att uppdatera!


Lets call it something happy

Ground Zero, vilket himla tragiskt namn. Sorgligt och negativt. Det som hände kan iofs beskrivas med alla dom där orden, men ground zero är verkligen ett dåligt namn. Väldigt amerikanskt. Man ska inte glömma, man ska komma ihåg, hämnas och bli rädd. Zero, det sämsta talet. Noll, man är en nolla. Ingenting positivt kingar ut från zero.

Ninth eleven törs man ju inte heller säga utan att bli helt otroligt skräckslagen. Dom två orden har verkligen fått skrämselstatus. Det värsta är väl att det inte bara är attackerna mot world trade center jag tänker på. Anna Lindh blev mördad 11/9, Nathalie i ute vid Majskansen och det lilla barnet på dagis som en psyksjuk högg ner. Olika år, men samma datum.

Om jag fyllde år elfte sep, skulle jag se till att få byta födelsedag. Nu fyller jag iofs år exakt 11 dagar efter som i sig är ganska creepy.

SFI

Det gör mig glad när jag går förbi invandrare som pratar svenska. Kompisar till varandra, föräldrar till sina barn. Jag tycker likt FP att svenska språket är nyckeln till en lyckad integration och blir glad att dessa invandrare som pratar svenska har förstått det. 

Kloka Kotten

Jag drömde om Lunarstorm inatt och om mitt användarnamn klokakotten. Tack Jonas för att du mot min vilja raderade den och därmed snabbare tog bort mig från fjortisstadiet.

Antiklimax

Idag råkade jag ut för ett antiklimax av sällan skådat slag. Jag höll på att börja grina. Iofs säger inte det så mycket om omfattningen eftersom jag ganska ofta är i ett stadium där jag håller på att börja grina. Det måste vara åldern.

Jag hade ju tänkt åka hem på torsdag, men nä jag har visst seminarium på fredagen. Så jag måste åka hem på eftermiddagen då istället. Jag som hade tänkt hälsa på Martins farföräldrar, klippa mig, färga håret, äta middag med min family + Bibbi. Nu kommer jag komma hem i lagom tid till det sista. Usch, jag är så besviken. Och jag a¨
hade dessutom tjatat på Martin att skolka (eller inte skolka, men missa föreläsning) för att jag ville åka hem tidigare.

Jag själv kan inte vara borta, för är man borta mer än 2 ggr får man hemuppg, som jag inte har tid med. Och jag vill inte riskera nåt heller ifall jag blir seriöst sjuk. Dessutom har ingen varit borta på nåt av våra hittills 9 seminarier. 100% närvaro, helt otroligt egentligen.

Så nu har jag kompromissat med mig själv och åker hem på måndag eftermidddag istället, så jag får jag ändå min dag hemma, fast verkligen fel dag.

Ja, annars så har jag gjort rent badkaret med en tandborste idag. Usch, vad mycket skit det alstras från våra kroppar. Jag förstår verkligen dom som har manisk bacillskräck. Nu ska jag se på Las vegas som har blivit ett inslag i min vardag. I love it. En timmes total avkoppling per dag.

GI mat

Det blev tacopaj till middag äntligen. Jag och Emelie hade tänkt laga det hela helgen, men kom aldrig till skott. Nu blev det av och gott var det. Apropå mat så åt jag och Martin middag hos hans syster igår, och inte vilken middag som helst GI-middag. Kycklingfile med bulgur och keso basilika blandning. Samt nån efterrätt med turkisk youghurt. Det var lite för osöt. Annars mkt gott!

Jag tror att jag ska gå och lägga mig nu. Jag har varit trött sen igår. Ni behöver inte skratta. För innan jag somnar ska jag tvätta ansiktet, smörja in mig, måla naglarna och läsa lite inför morgondagen. Innan det är avklarat kommer klockan ändå vara typ normal sova tid. För mig; för-sen-gå-och-lägga-sig-tid. Och morgonen kommer mötas av att jag grymtar och vill döda bara för att ligga kvar.

Varför är Sverige med i EU? 50% av dom som jobbar på justiedepartementet sysslar med EU- relaterade frågor och resurserna sinar till vår egna nationella lagstiftning.
Vår avtalslag är från 1915. Det är ingen som orkar sig med ett projekt av att ändra den vilket kommer ta säkert minst sex år och precis när den är klar kommer EU och säger: Hörni, vi har fixat gemensam avtalspolitik nu för alla medlemsländer.

Ja, nu fick jag ur mig det också.

Röj

Det var roligt igår, fast det var mest jag och Emelie som vinfestade. Jag och Emelie kom till BJ's elva, det var ingen kö just då, men inom en halvtimme var stället fullt. Mycket bra tajming indeed.
Vi dansade och dansade och det var helt underbar bra musik, som man kunde sjunga med i och röja till!

Det var några snuskiga gubbar där, 2 st med grått hår som stod i baren och spanade. Tyvärr gick dom nog inte hem ensamma. Men frågor kvarstår: Vad gör 2 gubbar på en club där inträdesåldern är 20? Och vilka stackare går med dom hem?

Dom flesta killar hade antingen Lacoste piké tröjor eller Lyle and Scott tröjor.

En blond tjej hade en rosa tröja som visade magen och hela BH:n. Why, oh why? Dessutom dansade hon med äcklig kille och petade på  mig, gjorde äckliga miner och pekade menande på killen och ville att jag skulle "ta över". Sluta känn blonde connection!

Vi kom hem vid två fnittrandes vid dörren. Det var en bra kväll!

Vinfest

Nu ska jag och Emelie snart på vinfest med ost och kex. Jag har därför varit på bolaget för första gången idag. Jag agerade utköpare åt Oskar Hund också, 16 öl. Alltså, det är jäkligt mycket öl.

Psyksnack

Emelie kom hit 14.51, sen vid halv fyra följde jag henne till Kilroy travels och jag kände att där kommer hon nog bli ett tag så jag gick hem. Har pratat med mor nu dryga timmen. Emelie är nog kvar där jag lämnade henne, för hon har inte ringt om att bli mött än.

Jag var ju hos tandläkaren och ligger lite back den här månaden, så mamma undrade ifall hon skulle hjälpa till lite. Hon kan inte med Internet och betalar allt manuellt med lappar, postgiro heter det så kanske. Så hon frågade ifall hon skulle skicka ner pengar i ett brev. Jättesött!

Nej tack, sa jag. Jag ska klara mig själv. Men nu åker jag ju hem nästa helg och det går på samma pengar som tandläkaren så jag tror jag ska skippa mina principfasthet och låta henne betala det. Sen fick jag sms av min söta faster idag också, som undrade vad jag hade för kontronummer för hon ville föra över lite pengar till mat.
Martin tycker jag är jättebortskämd. Jag hävdar att jag är älskad och saknad av min omgivning.

Emelie blev apropå det imponerad över min fyllda kyl och det är väl till mat pengarna går. Jag gillar mat och jag gillar att kunna bjuda folk på mat och/eller fika när dom kommer. Usch, jag har blivit en "fru".

Dessutom har jag kommit på varför jag gör andra fruiga saker som att mangla och diska och städa. För min mor har aldrig haft nån tilltro på mig och sagt att jag är så bortskämd med alla bekvämligheter så när jag flyttar hemifrån kommer jag aldrig städa och aldrig laga mat för det gjorde jag ju inte hemma.

Så nu vill jag bevisa henne fel vareviga dag. Jag mår dåligt om det är skitigt här och tänker att hon "ser", så jag städar och plockar. Jag tror att jag måste be henne säga att jag inte behöver städa längre, att hon hade fel. Så att jag kan börja slappna av. Okej, det var ett utdrag från min psykologiska sida som har kommit till insikt angående mig själv.

Nu måste jag snart höra om Emelie lever.

 

Triss x3

Jag fick en dubbeltriss av Martin igår som jag vann 25x2 kr på. Jahopp, tänkte jag och tog en ny lott. Då vann jag 50x1 kr och idag tog jag en ny lott. Jag vann inget. Jag hatar att statistik ska vara nånting statiskt som har rätt jämt. Jag hatar att min mamma tutat i mig att man alltid vinner på dubbeltriss.


Mammagris

Det är minusgrader ute för första gången. Minus 1 grad.

Apropå kallt så läste jag nånting väldigt roligt nu i SvD. Spelaren Eguren i Hammarby säger till nästan nykomna Óbolo i AIK. (Båda från Argentina)
"Att hamna utanför Royal Leauge är inte det värsta som kan hända dig. De första 15 min gör kylan ont i kroppen och man tror det snart ska bli bättre, men det blir bara värre. Dessutom bryr sig ingen om turneringen."

Haha, han kan verkligen inte ha mer rätt. Kyligt uttalande. <-- (Höhö, nu blev det ett ordskämt här också.)

Okej, back to normal. Emelie kommer och hälsar på mig i helgen. Ska bli väldigt roligt tycker jag! Vi har verkligen främmande varje helg, jag vet inte varför vi blir värsta motellet på helgerna, men eftersom det är trevliga och omtyckta personer som kommer så går det ju bra.

Helgen därpå tänkte jag nog åka hem. Jag är en sportgalning, så jag åker hem för att GIF har sin sista hemmamatch och förhoppnings firar vi återtåget till allsvenskan när matchen är slut. Jag passar även på att "låna" pappas årskort till Timrå för jag vill se Timrå - Luleå på lördagen.

Fast egentligen åker jag hem för att jag saknar och längtar efter min familj. Jättemycket.
Jag är en mammagris. Eller en familjegris kanske.

Pianospel

Nu spelar den trevliga tanten i lägenheten ovanpå ledmotivet till Såsom i himmelen på piano. Det går lite knagligt, men låter ändå väldigt fint. Det är ju så pass bra att jag kände igen låten iaf. Blir lite sugen på att köra ett sångsolo.

Liten anekdot

Haha, eller om du som detta gäller råkar läsa det här, så är det inte haha i elak mening.
En kille i min basgrupp hade tappat sin mobil på Norrlands, vilket var anledningen till att när jag ringde honom igår kom jag till mobilsvar och mitt sms levererades aldrig.

Han hade på en gång köpt ny mobil, för han har som jag ingen hemtelefon och man känner sig helt utelämnad utan telefon med möjlighet att kunna nå folk. Jag vet, för när Martin var hemma i Sundsvall och jag var ensam hemma här, en kväll dessutom, så dog min telefon av batteribrist och tydligen var den så död så det gick inte att använda den när den laddades. Hysterical me, började genast fantisera om att det skulle börja brinna, jag skulle bli överfallen, nån hemma skulle dö och jag kunde inte kontakta eller bli kontaktad.

Iaf, så skulle han i min basgrupp gå till Norrlands idag och kolla om den hade blivit upphittad. Ifall den skulle finnas där skulle han stå med två mobiler OCH 2 abonnemang.

Han hittade den för jag hörde just mitt sms från igår levereras.

Dyra inköp

Jag har köpt hur mycket studentlitteratur som helst. Jag har mellan 11-12 böcker som jag har inhandlat den här terminen. Jag har delat upp köpen för att inte behöva få ångest för hur många stackars hundralappar den kan ha kostat mig. Så nu har jag ingen större koll, förutom att det är ett stort antal.

Idag fick jag brev från Nordea med mina uttag och inttag listade dom senaste 3 mån. Jag har betalat alla böcker med kort, så där stod det listat vilken summa det hade handlat om. Tur att jag hatar siffror och är dålig på huvudräkning. Jag slängde papperet på golvet där det fortfarande ligger (ska snart förflytta det till botten av pappersinsamlingen) och vet tack och lov fortfarande inte hur mycket jag lagt på böcker.

Köp rosa bandet

Nu ska jag snart gå till skolan. Jag har haft en trevlig morgon. Mest för att jag inte varit helt slut, för jag fick en komplett natts sömn. Då kanske jag inte somnar i soffan framför Will och Grace idag. Förstår inte hur jag kunde somna, det är ju mitt favoritprogram!

Jag köpte rosa bandet igår. När jag kom hem hörde jag på Ekot att mammografimottagningen i Tomelilla och Sölvesborg lagts ner och sjukhuset i Ystad skulle ta över undersökningarna. (Kvinnor ska undersökas en gång per år) Men det bestämdes på en kafferast och glömdes bort, så de hade inte fått komma på två år och under tiden hade en kvinna fått bröstcancer. Usch, jag tycker det är så hemskt!


Helt annat nu. Det är så mycket bra på tv:n nu på hösten. Heroes har jag varit tvungen att sluta se. Ikväll är det bonde söker fru som jag vill börja se för jag mår så bra av det. Var ju så himla gulligt och gemytligt förra året.

17.35 varje dag är det Las Vegas som jag och Martin brukar se när vi äter, sen efter det är det navy cis, så är vi svag byter vi över och ser det också. Igår råkade jag se grannfejden också för det handlade om Huljen utanför Sundsvall. Markägaren var ju helt klart psykopat!

Nää, jag vill inte bli en sån som ser på tv hela tiden, måste sluta. Jag önskar sofforna var lite mer obekväma, så man inte bara sjunker ner så avslappnat.

Okej, time to go (läs: run)

Besatthet

Jag är besatt av min blogg. Jag tänker på den, vill uppdatera den, vara med den, vårda den, ägna tid åt den.
Och detta gott folk är anledningen till att jag inte har Facebook. Då skulle det bli två barn att tänka på och ägna tid åt, det skulle bli katastrof. Jag är menad att ägnad 40 tim i veckan åt mina studier. 35 av dom kan då inte gå till att lalla runt på Internet. Jag nöjer mig helt enkelt med denna, min enda, bebis.

Eftersom jag går igenom stan när jag går hem från skolan så går jag även stan ibland. Idag var en sådan dag. Jag köpte en tröja på HM och två ljuslyktor på Cervera för två presentkort. Jag älskar presentkort. Man kommer hem med nya ägodelar och plånboken är fortfaradne lika tjock (eller tunn). Men jag är optimist så för mig är den tjock.

image24

Såhär nära har jag till skolan, det tar kanske 7 min att gå. Om inte bommarna går ner dvs, då kan ta nästan 15 min. Jag bor däruppe på storgatan och juridiska institutionen ligger precis vid ån. Fast jag har närmast av alla kommer jag ofta sent (inte sist!), men det är för att jag inte bara är optimist, utan även en tidsoptimist!

Fall med Carola och Runar


image23

Vi har fått ett verkligt fall från -92. Det rör politiker och kändisar som fått sina ansikten inklistrade på nakna kroppar i intima situationer publicerade i den svenska herrtidning Hustler. Hustler hävdar att våra svenska kändisar är mer sexuellt lössläppta och perversa än vanligt folk.

Förutom Carola och Runar så blev även Mona Sahlin, Ingvar Carlsson och Birgitta Dahl utsatta. Självklart blev det stämning och fallet gick ända till HD där den ansvarig utgivaren Mikael B, som det står, blev dömd till dagsböter och skadeståndsersättning.

Det som var lite roligt var att det var tal om grovt förtal eller förtal. HD kom fram till att det var grovt förtal i alla fallen utom det med Carola och Runar. Hmm, tänkte jag varför då? Är det för att dom är gifta och kan därför tänkas ha sex och det därför inte är helt osant? Men jag tyckte jag att det lät ganska orimligt, så jag läste en gång till och det står ju att bilden med C och R har beskurits strax ovanför brösthöjd. Så deras bild var inte lika grov och äcklig som dom andras därför lindrades domen.

Ett hatiskt inlägg

Alex Schulman har visst lagt ner sin blogg. Mig bekommer det inte, för jag läste den inte. Jag förstod och förstår fortfarande inte hypen med honom.
Han var så hatisk. Jag har aldrig skrivit ett hatiskt inlägg, kanske ett smått irriterat, men aldrig hatiskt.

Så jag är lite sugen på att vara hatisk nu.
Jag hatar Alex, jag hatar barn, katter, pensionärer och parkeringsvakter. Jag vågar dock inte sträcka mig till att säga att jag hatar utl*nningar för just DET är ju såå tabulagt och folk fattar inte ironi. Jag hatar folk som inte fattar ironi.


Meddelande

Till snickaren som 07.17 började hamra i lägenheten ovanpå. Det är inte okej. En arbetsdag börjar klockan 08.00, att du ville hinna med lite lättsamt svartjobb innan är som sagt INTE okej.


Faller

Jag har ramlat. För första gången utan att vara full och utan att det är is på gatan har jag ramlat. Och allt är skornas och min gångstils fel.
Jag går på hälarna. Det är därför jag sliter ut mina klackar på en gång. Det var därför mamma sa att jag det låter som en elefant när jag gick nerför trappan hemma. Klackarna på skorna jag hade ikväll var obefintliga, men hala som attan.

Jag gick över en bro samtidigt som jag joddlade lite för mig själv. Dom spelade konstig musik på Upplands, så jag tror jag associerade det med joddling och ville därför prova lite själv i min ensamhet på vägen hem.
Jag har just gått över bron när det kommer en minimal nedförsbacke. Kanske är det snarare ett lut med icke nämnvärda grader. Jag skrattar lite åt min joddling, klampar på klackarna, glider, ligger platt på marken. Kvidandes.

Jag är snabbt på fötter, kläderna är hela, OCH ingen såg.

Toka på sommarnöje

Ikväll ska jag äta på Upplands nation med Emelie och hennes kompisar. Jag hoppas dom har godare mat än sist jag åt på nation, det var iofs lunch då och inte så jättegott. Det var nån form av kött som var helt bedrövligt.

Förresten så säger folk söderifrån inte främmande. Dom säger gäster. Usch, det låter ju så fisförnämnt.

image20
Bilder från i somras när jag höll på att frysa ihjäl på Martins föräldrars segelbåt.

Mangel

Lördag o härliga lördag. Jag har legat och dragit mig, jag har ätit stillsam frukost och jag har läst SvD.

Martins bror är här och igår åt vi god mat och såg en superbra film, Shooter. Jag har alltid hatat Mark Wahlberg, han har ju gjort nån porrfilmsaktig film med Julianne Moore som jag inte kommer ihåg vad den heter nu och the perfect storm som bägge är mycket dåliga. Men nu har jag sett två Shooter då och Invincible som både har fört upp Marky boy till min absoluta favorit.

Jag var i tvättstugan igår också. Det tog tydligen tid för Martin var ner en gång och frågade vad jag gjorde och sen kom brodern ner och sa att jag var tvungen att komma upp för det var mat.
Men jag manglade alla handdukar och lakan och påslakan och grejer. Och det var avslappnande. Behövde inte tänka på nånting annat än att vika fint så det inte blev mangelskrynklor, som för övrigt är ett helt påhittat ord.
Det är så härligt sen när man ska använda lakanen och de är alldels släta som strykna.

Elin, jag vet att du förstår mig!



Klassfest

Igår var det klassfest. Först förfest hemma här och sen till juristernas egna stuga, Jontes stuga som den heter, där vi hade klassfest. Skabbig stuga är det med endast en toa som är even skabbigare. Dock så vägs det upp av billig sprit. Ett glas vin 19 kr som dessutom var gott och en 4:a för 30. I like!

Sen skulle vi dra vidare till Stockholms nation, men kön var längre än kinesiska muren. Gud, folk går ut så himla tidigt här. Vilket iofs är skönt, för man kommer hem tidigt och mår således bättre dan därpå, men jag är inte van än bara. Så 20.50 brukar kön vara 1,5 tim lång, då förstår ni att när klockan är strax över 22 är det kört.
Och det är ändå tidigt liksom. Hemma gick man ju alltid ut elva - halv tolv.

Jag städade igår när jag kom hem också, vad underbart det var imorse och vakna och allt var fint!



1. Emelie domderar från en stol
2. Jag ler glatt
3. Jag ler än mer glatt
4. Emelie hukar sig för att bli lika kort som mig

Min död

Nu vet jag vad som med säkerhet kommer bli min död här i Uppsala.
Det är inte ett tåg, det är inte men från tandläkarstolen, det är inte det faktum att jag är kissnödig hela tiden, det är inte för att jag blir sjuk, det är inte för att jag inte har råd att äta och det är inte av alkoholförgiftning.

Det är biblioteket och dess sökmotorer.

TandläkarSKRÄCK

Igår hade jag min mest traumatiska upplevelse, inte nånsin, (det är fortfarande Lisebergsbanan) men på mycket länge.
Jag skulle gå till tandläkaren, vilket jag inte har nåt problem med. Vi hade fått hem ett erbjudande av en privattandläkare där undersökning, röntgen och tandstensborttagning ingick till ett bra pris. Jag hade inte varit sen förra våren och jag tycker att tänder är viktigt, speciellt sen GIF matchen där jag såg en kille i min ålder ha en lodis tänder. Det var det äckligaste jag sett!

Så av en händelse fick jag och Martin tid efter varandra. Jag kom dit, jag har aldrig varit privat förut, inte till läkare inte till tandläkare. Jag vet inte hur det ska gå till.

Jag kommer in i en gammal lägenhet, den känns 50-tal och inte så fräsch. Det är bara jag där, vilket var ovant. På folktandvården är det ju alltid massa andra. En tandsköterska kommer och möter mig, jag får komma in direkt. Tandläkarstolen står mot en öppen balkong, utrustningen känns lite gammal, det känns ofräscht. Jag vill springa.

Sen kommer tandläkaren. En transa. Stor karl. 45 +. Färgat sliskigt hår, mascara, eyeliner, noppade ögonbryn, massa foundation. Ser ut som han har en mask på sig. Sen börjar han prata, kvinnligt och läskigt. Jag hade ju pratat med honom på telefon och reagerat över den konstiga rösten, men jag trodde bara han var lite äldre och överklass. Men nu när jag såg honom föll ju bitarna på plats.

Jag sätter mig i tandläkarstolen, tänker att dom kommer tortera mig. Men balkongdörren är öppen, kanske hör nån mig skrika. 

Naturligtvis går allt bra, han rengör verktygen framför mig, tandsköterskan var med hela tiden och jag hade inga hål. Men sen när jag ska gå tar han emot betalning svart, ner i en låda bara. 

När jag kommer ut är jag så lättad över att ha klarat det där, tilläggas ska att det tog bara en kvart, att jag håller på att börja grina verkligen. 

Jag ringer till Martin för att förbereda honom och jag tror jag gör honom lite skärrad. Han berättade sen att när han väl satt där, ville han också bara fly och övervägde att hoppa ut från balkongen. (Det vara nedersta våningen)

Alltså jag har inga problem med transor ska jag förtydliga. Men när man går till tandläkaren är man i en sån utsatt position. Och jag var ensam där och miljön var skräckfilmsaktig och det blev bara för mycket av allt.

När han sedan frågade om jag ville boka återbesök för nästa år sa jag bara att jag hör av mig själv. Martin hade sagt samma sak.

ALDRIG att vi går dit igen. Kosta vad det kosta vill hos Folktandvården. Länge leve offentlig sektor!

 


Elefant satsumas

Hihi, det här är resultatet efter att Martin skalat en satsumas:



Visst ser ni väl att det är en elefant med öron och snabel?

Gif match

I söndags mötte Uppsala laget Sirius Giffarna. Självklart var jag där och stod med supportrarna. Det blev dock två missräkningar. Dels förlorade dom  och dels skulle Martin och hans bror åka ner med supporterbussen och möta upp mig där.

Bussen for elva från Sundsvall. Vid Tierp hade det skett en krock, köerna stod still i 4,5 mil?! Så Martin och Jon + alla andra, det var 3 bussar, missade första halvlek när Gif faktiskt var bra och hade gjort ett snyggt mål.

I andra halvlek när alla kom och det blev lite mer stoj och liv och papper skulle kastas tror jag Gif blev nervös, andra halvlek var bedrövlig och alla supportrar som redan var på dåligt humör, blev på om möjligt sämre humör.

Sen efter matchen var det bara att åka hem igen, tack och lov slapp jag det. Det var säkert värsta likvaka-stämningen hela vägen.

Det hela påminde mig om när jag och Emelie var på supporter resa för några år sedan mot Gävle. Det är så mysigt att åka på sånt där och stämningen i en skrikande klack är helt fantastisk.

Jag köpte en fin kjol igår på HM. En svartgrå hög pennkjol, som jag aldrig trodde jag skulle ta på mig, men den var så vacker och jag ångrar mig inte. Jag vill helst ha den idag, men tror jag väntar till klassfesten på torsdag.
Klassfest på en torsdag, det är så konstiga festdagar här nere. Sen har jag bokat tvättid hela fredag kväll, det bara
väller fram tvätt, (mammas fel), så allt blir liksom omvänt.

 Haha, vilken bedrövlig bild, men jag ville få med snöret och papperna som yrde i luften. Han man ser där till vänster i bild, kan inte ha varit mer än sjutton och han var rejält överförfriskad och alldeles röd i ansiktet, såg ut som han halsat direkt ur en T-röd flaska. 

Väldigt min mamma

Min mamma tog bilen hit och det är himla dyrt att parkera här i Uppsala. Det kostar 15 kr/tim och dom tar betalt ändå till sex även på lördagar. Det är svårt att få parkering också, och eftersom vi inte behövde bilen varken fredag eller lördag så stod den parkerad väldigt mycket. Vilket fick min mamma att skrika följande på parkeringen.

- Nu har jag betalat 57 + 60 + jag vet inte hur mycket till den här jävla automaten!

RSS 2.0