Jag ska sätta upp håret nu

Jag och Martin ska på musikal ikväll på China teatern. Dr Jekyll och Mr Hyde. Det känns kul att kunna utnyttja Stockholms attraktioner. Det var lite jobbigt hemma nör man skulle åka 2 och 40 min och sen ordna boende.

Imorrn blir det fotboll också Giffarna- AIK. Jag har förbjudit Martin att ha på sig GIF halsduken eftersom jag vill slippa hälsa på en söndertrasad pojkvän på Karolinska.

Synd att helgen är fullbokad med massa roligt, eftersom jag mår som en sopprot.

Termin 2

Jag hoppas ni fortfarande läser min blogg, trots att jag var en riktig gnäll-puppa igår.

Jag kom på att jag inte berättat vad jag läser för nåt den här terminen. Avtalsrätt. + massa annat. För i avtalsrätten ingår det köprätt, konsumentköp, konsumenttjänster, entreprenad, fordran och skuld, arbetsrätt, skadeståndsrätt. Sen kommer det en tenta på det här också. Nu håller jag på att börja grina, vi pratar inte om det.

Läraren säger att vi ska läsa ungefär 100 sidor om dan. 100 sidor om dan. Okej, jag kan läsa 100 sidor om dan. Jag kan lätt läsa 100 sidor om dan.
OM det är Harry Potter, en roman av Nora Roberts eller en bilderbok.


people Im sick

Jag har feber. Jag bara ligger i soffan, i sängen, i stolen. Sängen var ändå skönast. Jag är varm och äcklig. Jag är trött för jag har varit vaken hela natten. Bökat med täcket. Varmt, kallt. Hämta filt, ta av filt. Försöka inte hosta så Martin vaknar.

Jag har inte tid att vara sjuk. Jag är hungrig iaf, om man är hungrig är man inte jättesjuk. Jag räknar timmarna tills jag får ta nästa alvedon. 4 timmar emellan, viktigt. Fick "alvedonförgiftning" en gång, spydde som en gris.

Over and put från självömkande sjukling.


tant lik mig

Var just ute och gick. Framför mig går en dam. När hon hör mina steg stannar hon och väntar in mig. På att jag ska gå förbi, sen börjar hon gå när jag är lite framför.
VARFÖR?
Trodde hon att jag skulle råna henne? Ser jag ut som en rånare?
Med mina oskyldiga blå ögon och för att inte tala om mitt blonda änglalika hår.
Hur kan jag på något sett se ut som en rånare?

Det sorgliga är att jag också är paranoid. Om sisådär 60 år är jag tanten som stannar och väntar in.


Köttberget som bara var en illusion

Jag känner mig som en grottmänniska. På jakt efter föda. På jakt efter mat. På jakt efter kött. Men istället för att ta pilpågen och ge mig ut i skogen på jakt efter en älg vars päls värmer och kött mättar, går jag till Willys och konstaterar att lövbiffen är slut.

Någon har redan dödat och ätit upp hela hjorden.

Kula saker

Hann bli lite hockey med pappa och schlager med mamma innan jag åkte hem iaf. Hockey är kul, speciellt när det blir lite heta känslor och nästan slagsmål.

Schlager är kul när Björn Gustafsson är med. Han är min idol! Vilken otroligt fantastiskt rolig människa. Schlager är kul när Ainbusk inte går vidare och när Frida är i chock och säger konstiga saker på obegriplig skånska.

Uppsala är kul för att Martin är här!


Bröllopsdag hos familjen Flinta

Min mams och paps firar 10-årig bröllopsdag idag. Men de har varit tillsammans hur länge som helst, dvs sen mamma var 20.

Så jag tog bilen ut till Birsta för att köpa blommor till mamma och en lott till pappa, för det är det enda han vill ha vid alla högtidstillfällem. 

Eftersom Audins hjul är lite dåligt inställda så hela ratten typ skakar (ja, min pappa är bilmekaniker, men ni vet skomakarens barn...) fick jag inte köra fortare än 50-60 så motorvägen var utesluten, så jag åkte en massa andra små gulliga vägar. Jag märkte två saker:
* Jag älskar att köra bil!
* Folk blinkar aldrig i rondeller. Och lika mycket som jag villa skära snoppen av pedofiler vill jag klippa körkortet i 2 miljoner bitar på dom som inte använder blinkersen i rondeller.

Nu när jag kom hem skulle jag kolla ifall jag hittade nåt gulligt kort på mam och pap tillsammans som jag kunde göra nåt kul med. Så jag började leta. Hur såg folk ut på den där tiden egentligen? Det var en massa kort som jag antar var mammas för det var Cypernbilder och massa karlar på bilderna.

Sen hittade jag en bild på mamma och pappa, tror jag. Han hade mustach som förvirrade lite och eftersom det var så många andra karlar i omlopp på andra bilder så blev jag osäker. Dom såg väldigt dimmiga ut och eftersom jag inte var 100 på att det var pappa så vågade jag inte ta det. Haha, det hade ju kunnat förstöra ganska så mycket.


Apropå Birsta förresten, varför är det alltid massa folk där? Tom en onsdag förmiddag före lön? Har folk inget jobb att sköta? Just när jag tänker det,vemser jag inte då om inte Leafy. Hohohaha!

Back in the days

Jag blir såhär härligt nostalgisk när jag är hemma,så jag kom och tänka på Dalan. På Fredrik. Efter att vi hade  gått ut nian så hade Rickard sin avslutning precis efter min. Så jag gick till S:t Olof och där var Fredrik för hans lillasyster gick också där. Och vi hade så jäkla kul, helt sjukt kul.

Det var fem år sen och jag har sett honom en gång sen dess. Men då vågade jag inte prata med honom för han blivit så lång, fått vuxen röst och skippat glasögonen.

17 maj 2010 på Sundsvalls torg klockan 12.00. Det bestämdes på nians klassresa att vi skulle ses då. Undrar vilka som kommer ihåg? Spännande!

spanska sjukan

Igår var jag mamma elin å ewa och kollade på tapeter till matrummet. 2 rum är klara nu på den här rivningsplatsen och matrum och kök kvar. Renoveringen har pågått sen före min födelsedag och pappa menar att vi ska vara glad om det blir klart till midsommar.
Det går seeegt här i Norrland.

Huset är ju faktiskt i behövav en renovering, det känns inte som att vi bott här så länge, men det är ändå fjorton år sen vi renoverade sist och nu ska bårdarna ersättas med fondväggar!

Igår följde jag med mamma på innnebandyföräldramöte, det var roligt. Eller kanske inte, men jag ville inte vara hemma själv. Så första timmen var jag med dom vuxna och sen kollade jag på barnen (som är fullfjädrade ungdomar) när dom spelade. Jag hade med mig en bok, mobilen och lite choklad, då klarar man sig ganska länge.

Idag har jag liteonti halsen och sist jag varpå krogen så hörde jag I had the tima of my life somär med i dirty dancingoch gud vadjag älskar den filmen så jag ska leta den nu och se den! Jag  älskar video och jag hatar dvd fördet gårinteattspelain. sådeså, det var bättre förr.

ps. jag sitter framför tangentbordet var spaceknapp inte funkar och därpå slutet orkade jag inte slå längre.


Home sweet home

Jag åker hem idag. Om 40 min går tåget. Som jag längtat. Ska bli så himla härligt å komma hem. Som vanligt dock har jag med mig mer böcker än kläder och tillbaka i Uppsala kommer jag konstatera att jag inte öppnade en enda. Det kommer nog bli lite snålt med bloggandet, Rickard brukar ha en tendens att ha datorn.

Att göra lista hemma:
* gå på Biteline. jag är helt sjukt sugen på tjockpizza.
* gå på hockeyderby.
* inte snåla med osten och äta massa skinka och kött. sånt som det ofta råder brist på här.
* färga håret!
* skvallra med mamma


Är jag för gammal för Britney? Klart inte.

Okej, så alla hjärtans dag: Kommerisellt skit. Men det tycker alla, så jag är inte särskilt unik.
Jag och Martin var på en skivaffär. Vi valde varsin skiva. Varsågod. Min bästa alla hjärtans dag present nånsin!

Jag valde Britney Spears greatest hits och jag älskar den! Den har typ 20 låtar, alla har varit singlar. Till å med Martin kände igen dom flesta. Alltså tänk, 20 låtar alla har legat på listor, spelats på radio och det har gjort musikvideor och detta i hela världen. Den kvinnan har gjort pengar!

Nu bidrog jag lite mer till Brit's kassa och jag hoppas hon använder dom klokt, typ går till en psykolog som inte heter Dr Phil och blir lite kryare och släpper fler skivor!

Isolera mera

På grund av alla hjärtans dag igår ska jag vara lite hjärtlig idag. Jag älskar den här lägenheten! Jag trivs så himla bra och den dag vi måste flytta kommer jag grina och vilja kedja fast mig i balkongräcket. För vart vi än flyttar sen kommer vi byta ner oss.

MEN jag hatar grannarna! Den är andra personen på tre månader som nu ska göra om sitt badrum. Andra lappen i brevlådan som ber om ursäkt för oväsendet som bilandet i golvet gör.
Jag vill sticka fingrarna i ett elskåp, orsaka ett strömavbrott och få tyst på den där jäkla tingesten som för så mycket liv!

Istället blir det Led Zeppelin på högsta volym, tyvärr så lät det inte jättebra när dom var ackopanjerade av slagborren.

Jag utrymmer.


Inge smash and grab här inte

Martin ville ha in mig idag på en klockaffär här i stan. Jag har lite emot att gå in på såna affärer där de har värsta avancerade dörrarna (gå in en tambur, när ytterdörren stängs öppnas innerdörren) för att minska rånrisken, man kommer inte ut förrän hon bakom disken släpper ut en och klockorna finns bakom pansarglas. (Som de måste rengöra säkert 3 ggr per dag för att folk, läs jag, står väldigt nära och andas och petar).

Personalen ser direkt att man egentligen inte har nåt där att göra och de slår vad med sig själv, jag är 98,7% säker på att de kommer gå härifrån tomhänta. Jag känner mig så malplacerad, ovälkommen.

Men så såg jag. Klockan på min arm fanns även bakom pansarglas. Ha-ha! Jag upp med jackan, pilla lite håret, peka med hela handen. Titta här personalen! 

Små barn roas lätt

Jag har fått den gamla låten papaya coconut med Dr Alban och Kicki Danielsson på hjärnan.
Tyvärr så kan jag bara orden papaya coconut och sen come along come along come along som Alban sjunger. Så det blir lite tjatigt.

Den här låten finns ju även med på samlingsskivan Smurfhits 6.
Jag har färgat håret rött, come along come along come along, luggen blev grön!

Får väl se hur länge det håller i sig

Igår började mitt nya liv. Jag löste kort på friskis och gick på mitt första pass. Nu har jag tänkt gå 3 ggr i veckan, ett högt mål, men går jag så bara 2 ggr är det fortfarande bra. Passen är halv fyra, en jättebra tid! Man är hemma väl i tid till middan.

Det var inte ett sånt jobbigt pass heller. Jag blev svettig, men inte så flåsig. Jag svettas jättemycket när jag väl rör på mig. Det måste vara för att jag alltid fryser annars så då när jag väl svettas kommer allt på en gång!


Dregen var på plats, annars kändisbrist

Jag och Martin var på landskamp i söndags! Sverige - Finland i Globen. Spöa finnarna för faen!! Min första landskamp så jag var jäkligt taggad! Vi hamnade mellan två läger, en svensksupporter på ena sidan, två finska på andra sidan. Jag var lite rädd där ett tag för de såg alla ut som EX-convicts. Men vi hade småbarn på raden nedanför och inte kunde de väl börja slåss framför dom?!

Svensken skrek finnjävlar i varje mening, finnarna skrek koksi kraapi Soumi <-- vilket var det enda jag förstod. Sen började svensken skrika på domaren att han var en jävla finnjävel och finnarna svarade på knagglig knagglig svenska. Braa doomare tykker ja. 

Jag knäppte kort på Livs rygg och sötast var maskoten den vita björnen (har den ett namn?)

Sverige förlorade. Jag var gladast i Globen. Min första landskamp. Nästa gång blir det fotboll.

=)

Jag har just ringt I på Eniro och fått klart med sommarjobb. Enklare än jag trodde, bara att komma tillbaka liksom. Känns skönt att ha ekonomin tryggad för sommaren. Känns också skönt med ett jobb, ledig när man slutar. Speciellt efter att jag kluddat i min almenacka och nästan börjat grina, trodde jag skulle få ställa in min Åreresa för jag kollat fel på datum, men det hade jag inte. TACK O LOV.

Sen ska jag försöka vara högeffektiv den här veckan för jag ska åka hem snart. Jag längtar hem jättemycket! Så om jag får allt gjort som planerat kan jag således bara softa hemma precis som det alltid blir ändå. Går inte att plugga hemma och inte på tåget, eftersom jag blir så åksjuk.

Jaja, bra stämning just nu iaf.

Hur har hon lärt sig det ordet? Notoriskt rökande mamma med förkärlek till slang?

3 årig (max!) flicka går på perrongen och pekar på fimpar på marken medan hon ropar:

Mamma, titta cigg. Titta mamma, vad mycket cigg! Cigg, cigg, cigg!


Det var lite svårt att kludda över i paint utan en fristående mus

image42

image44

Det var andra gången jag fick det här brevet i brevlådan. Vadå inte haft tid att svara. JAG VILL INTE SVARA! Låt mig vara! Jag känner mig förföljd!

Den här gången hade de strykt under att jag kunde vinna biocheckar för att liksom locka mig lite. Hmpf.
Och vad fan är SPAR registret och varför de min adress? Efter lite googlande visar det sig att det är statens register med allas personuppgifter, och att de lämnar ut ens adress till företag.

Men man kunde spärra det genom att skicka ett brev. Så jag skrev ett brev, ett jäkligt formellt brev, det mest formella brevet jag nånsin skrivit. Ni vet med datum längst upp till höger, dataskrivet men med handskriven namnteckning där jag vänligt (men jag hade helst velat vara Ovänlig) bad dom spärra min personuppgifter.




 

Jag vet svenskans fulaste ord

Spatt!

Det är en hästsjukdom tydligen vilket jag fick lära mig på dagens seminarium. Spatt. Det är kort och hårt och går bara att säga med ett tonläge.

Dröjsmål!

Det däremot är ett spännande ord. Det går inte att säga på rikssvenska. Det blir dialektalt för alla.

Grattis på fettisdagen!

Jag har haft en fullspäckad helg. Hela Martins familj har varit här, vilket betyder att jag fått göra nånting som inte inträffar så ofta numera: ÅKT BIL! Det är näst efter att köra bil, men jag tror inte jag är trusted med the sproilans new Audi.

Så det har blivit lite shopping a la 70%. Klackeskor och två tröjor. Sen har det blivit god mat också, men främst slippa laga mat själv. Vi fick två kilo köttfärssås också så jag vill ha lasagne ikväll!!

Sen idag har jag haft föredragning, dvs muntligt tal, så hela gårdagen gick åt att förebereda det. Gud, vad nervös jag blev. Och jag har ändå läst retorik. Ändå har jag inte kommit över min nervositet. Jag känner att jag blir alldeles röd i ansiktet, det bara hettar, lite jobbigt.

Men det gick bra, det var ju bara övning inför Termin 3. Läraren gillade min struktur, men sa att jag måste prata mkt långsammare.

Ikväll blir det semmelbak här hemma.

Good news: Det luktar iaf jäkligt gott i tvättstugan

image40

image41

Det här är vad jag ägnat mig åt de senaste 20 minuterna. Torkat upp efter mig själv. Jag är en klantskalle.
Jag borde ha förstått att det skulle hända nåt skit. Jag trodde nämligen att jag skulle tjäna tid. Det går ALDRIG att tjäna tid. Skulle ha tvättid 12 egentligen, men ingen var där innan. YES tänkte jag två timmar tjänar jag och gick ner tio och stoppade i tvätten.

Häller i sköljmedel (det blåa på bilderna så ni fattar nu vart detta är på väg) och ställer den utan kork på tvättmaskinen. Tänker det är ingen fara, den centrifugerar ju ändå inte förrän på slutet. Men den är maskinen får nåt himla utbrott i början och skakar till, så där flyger 2/3 av mitt sköljmedel. SPLAT!

ÖVERALLT!! På sidan av tvättmaskinen, på väggen, på golvet, på nåt himla element mitt emot.

Så det är bara att torka. Detta är ett allmänt utrymme. Ingen bryr sig om allmänna utrymmen. Så jag torkar inte bara upp sköljmedlet utan allt möjligt vider som torkat fast sen huset byggdes 1962.

RSS 2.0